x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Candidații PSD, aripa Ecologistă. Nume grele pentru Parlamentul României, pe care Ciolacu nu le-a pus pe liste

Candidații PSD, aripa Ecologistă. Nume grele pentru Parlamentul României, pe care Ciolacu nu le-a pus pe liste

de Ion Alexandru    |    26 Oct 2020   •   09:29
Candidații PSD, aripa Ecologistă. Nume grele pentru Parlamentul României, pe care Ciolacu nu le-a pus pe liste

PSD-iști cu greutate care nu și-au mai regăsit locul pe listele pentru alegerile parlamentare, din partea partidului condus de Marcel Ciolacu, vor candida, în 6 decembrie, din partea Partidului Ecologist Român (PER). Este vorba despre nume sonore, care s-au opus, în ultimii patru ani, abuzurilor sistemului de justiție și pe care reforma din Partidul Social Democrat nu i-a mai luat în calcul pentru încă un mandat la Senat sau la Camera Deputaților. Printre aceștia se numără senatorul Șerban Nicolae și deputatul Liviu Pleșoianu, acesta din urmă fiind un critic vehement al noii orientări a conducerii PSD.

 

Partidul Ecologist Român (PER) merge în alegerile parlamentare de anul acesta cu foști social-democrați. Pe listă se regăsește deputatul Cătălin Rădulescu, exclus din PSD, care candidează la Argeș, pentru un nou mandat la Camera Deputaților. Rădulescu a fost sancționat pe motiv că a absentat la ședința în care ar fi trebuit să se voteze moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, în urmă cu două luni. De asemenea, pe lista candidaților PER îl regăsim și pe fostul europarlamentar Cătălin Ivan, care participă la scrutinul electoral pentru un post de deputat de Iași.

Cele mai sonore nume, însă, care candidează pe lista ecologiștilor, sunt cele ale senatorului Șerban Nicolae și deputatului Liviu Pleșoianu. Ambii și-au anunțat, recent, demisiile din PSD. Liviu Pleșoianu a postat, în ultimul an, mai multe articole nefavorabile la adresa actualei conduceri a PSD, întărind faptul că orientarea politică a partidului nu mai are legătură cu motivele pentru care, în 2016, a decis să intre în această formațiune. Pleșoianu cadidează pentru un nou mandat de deputat de București, pe lista Partidului Ecologist.

La rândul său, senatorul Șerban Nicolae a demisionat din PSD, la sfârșitul săptămânii trecute, după ce social-democrații nu l-au mai inclus pe listele aferente alegerilor generale. Nicolae, fondator al PSD, va candida la Senat, din partea PER București.

 

Alte surprize

Iar surprizele nu se opresc aici în privința listelor electorale ale Partidului Ecologist Român. Sorin Bota, senator ex-PSD, candidează pentru un post de deputat la Maramureș. Emanuel Savin, ex-senator PSD, candidează, din partea PER, pentru un nou mandat de parlamentar, de data aceasta la Camera Deputaților, pentru județul Prahova.

Mai regăsim pe această listă și numele senatorului ex-PSD Nicolae Avram, care candidează din partea Partidului Ecologist pentru un mandat de deputat.

Listele PER conțin însă și alte nume sonore. Unul dintre acestea este al lui Aurelian Pavelescu, președinte PNȚCD, care candidează la Senatul României, din partea organizației de București. Mai candidează Sanda Ladoși și Marcel Pavel. Mai mult, pentru un post de senator de Sălaj, din partea PER, candidează Lia Stanca, partenera de afaceri a Elenei Udrea din compania SC Băi Boghiș SRL.

Surse politice precizează că, săptămânile trecute, ar fi avut loc negocieri și cu fostul premier PSD Viorica Dăncilă pentru a face parte din listele de candidați ale PER. Însă numele fostului prim-ministru nu apare pe aceste liste. Apare, în schimb, numele lui Teodor Niţulescu, fost primar al municipiului Alexandria, fost deputat PSD şi fost prefect al judeţului Teleorman.

 

Senatorul Șerban Nicolae și deputatul Liviu Pleșoianu rămân candidați. Nu din partea PSD, ci din partea Partidului Ecologist din România

 

 

×