x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Carantina ilfoveană prinde Bucureștiul în menghină

Carantina ilfoveană prinde Bucureștiul în menghină

de Ion Alexandru    |    23 Noi 2020   •   08:15
Carantina ilfoveană prinde Bucureștiul în menghină

11 localități ilfovene, lipite, practic, de București sau care asigură accesul dinspre Capitală către zone importante, sunt carantinate timp de 14 zile. Cel puțin doar acestea „beneficiau” de acest regim la închiderea ediției. Pentru tranzitarea fiecărei astfel de localități, călătorii trebuie să prezinte organelor de control o declarație pe propria răspundere, în care să comunice inclusiv destinația pentru care au pornit la drum. Sau, în caz că nu locuiesc în acea zonă, să nu oprească. Iar acest lucru se întâmplă în plină campanie electorală pentru alegerile parlamentare. Carantina va fi ridicată (ce coincidență!) în preziua alegerilor parlamentare.

Principalele rute de acces sau de ieșire către sau din capitala României tranzitează localități carantinate, pentru două săptămâni, din pricina ratei mari de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Accesul către Ploiești, Constanța, Pitești sau Alexandria, inclusiv rute ocolitoare sau variante, se face prin aceste zone. Iată situația concretă existentă în teren:

 

Spre și dinspre Pitești

Drumul spre Pitești, de la București, este carantinat. Îl poți tranzita, la intrarea, respectiv ieșirea din Capitală, numai cu declarație pe propria răspundere sau fără să te oprești. Astfel, introducerea localității Chiajna în carantină are efect asupra celor care călătoresc spre Autostrada A1, dinspre Șoseaua de Centură. O altă variantă ar fi accesul în autostradă, direct din cartierul Militari, însă, imediat cum se iese din București, se pătrunde pe teritoriul administrativ al localității Ciorogârla. Care are, la rândul ei, o altă rută ocolitoare pentru accesul în Autostrada A1, respectiv Drumul Județean 601. Ciorogârla a intrat, și ea, în carantină.

 

Spre și dinspre Alexandria

Drumul spre și dinspre Teleorman, mai exact de la și către Alexandria, are aceleași „obstacole”. Cea mai circulată arteră este șoseaua Alexandriei (DN 6), care trece prin Bragadiru. Localitate intrată în carantină. Ruta ocolitoare, DJ 601A, trece prin comuna Clinceni, care este, de asemenea, carantinată. O altă variantă ar fi ocolirea prin Măgurele, pe Șoseaua de Centură, însă și Măgurele a fost introdusă în carantină.

 

Spre și dinspre munte

Zona de nord a Capitalei se află în aceeași situație. Drumul Național 1 trece prin orașul carantinat Otopeni. O variantă ar fi ocolirea acestei localități, însă problema intervine la Corbeanca, de asemenea carantinată. Altă variantă ar fi drumul vechi, către Ploiești, care iese pe Șoseaua de Centură a reședinței județului Prahova. Numai că acest drum tranzitează localitatea Mogoșoaia, carantinată, la rândul ei.

 

Spre și dinspre mare

Nici zona de sud-vest a Bucureștiului nu a scăpat. Principala rută de deplasare către Constanța este Autostrada Soarelui (A2). Constanța, ca și multe alte localități limitrofe, au fost carantinate. Însă ieșirile din Capitală, altele decât autostrada, trec prin localități ilfovene de asemenea carantinate. Astfel, localitatea Berceni, prin care trece DN 4, spre Oltenița (Călărași) este închisă. O variantă ocolitoare ar fi drumuri secundare care să iasă în Popești Leordeni, oraș carantinat și el. Sau varianta Dobroiești – DN3, către Lehliu. Dobroiești a intrat, la rândul său, în carantină.

 

Aproape de oriunde vii spre Capitală sau aproape oriunde vrei să pleci, din București treci prin carantină

×