x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cât rezistă un ministru pe bicicletă? Eduard Novak a început pregătirile pentru Jocurile Olimpice

Cât rezistă un ministru pe bicicletă? Eduard Novak a început pregătirile pentru Jocurile Olimpice

21 Feb 2021   •   17:23
Cât rezistă un ministru pe bicicletă? Eduard Novak a început pregătirile pentru Jocurile Olimpice
Sursa foto: Hepta

Ministrul Sporturilor, Eduard Novak, a început pregătirile pentru Jocurile Paralimpice de la Tokio. Duminică, el s-a plimbat timp de trei ore cu bicicleta. Nu-i rău, atât rezistă un ministru pe bicicletă, a fost mesajul lui Novak, care încearcă să-i convingă pe români să facă sport.

Eduard Novak vrea să fie primul ministru care participă la Jocurile Olimpice. Duminică, el a început pregătirile și a mers cu bicicleta timp de trei ore, pe o distanță de 90 de kilometri. Nu este rău pentru un ministru, a fost concluzia ciclistului paralimic, medaliat la numeroase competiții internaționale. Startul și finalul antrenamentului au fost filmate, ministrul Novak dorind să ofere un exemplu românilor.

„Un nou sezon competițional pentru mine, cel mai important an din viața mea, Să fii ministru și să ai șansa să participi la Jocurile Olimpice, desigur este foarte greu, amândouă joburi, le iau foarte în serios, îmi place să conduc sportul și sunt sută la suta sigur că o să pot să dau ceva unei generații care dorește să facă sport, să fie mai sănătoasă și avem rezultate internaționale din ce în ce mai bune... Primii mei kilometri, sunt 6 grade, perfect, mă simt foarte bine, să vedem cât rezist astăzi (....) Prima zi, nu a fost chiar atât de rău, aproape trei ore, aproape 90 de kilometri, nu-i rău pentru un ministru”, a fost mesajul lui Eduard Novak, postat pe Facebook.

Eduard Novak a suferit un accident rutier în 1996, în urma căruia i-a fost amputată laba piciorului drept. El nu a renunțat la viața sportivă și a câștigat prima medalie pentru România la Jocurile Paralimpice, dar și prima medalie de aur, în cadrul ediției din 2012 de la Londra la competițiile din ciclism. În prezent se antrenează pentru competiția care av avea loc la vară, în Japonia.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: eduard novak jocurile olimpice