x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cazul CNSAS – Dan Voiculescu: „Acest dosar se va tranşa la CEDO”

Cazul CNSAS – Dan Voiculescu: „Acest dosar se va tranşa la CEDO”

10 Mar 2011   •   13:29
Cazul CNSAS – Dan Voiculescu: „Acest dosar se va tranşa la CEDO”

155624-2.jpgSenatorul Dan Voiculescu consideră „absolut incorect” verdictul dat joi de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie că a fost colaborator al Securităţii sub numele conspi­ra­tiv „Felix” şi anunţă că va continua procesul la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO). „Este un verdict absolut incorect, care re­flec­tă imensele presiuni exercitate asu­pra magistraţilor. Procesul va con­ti­nua la CEDO! Decizia ÎCCJ îmi ofe­ră posibilitatea de a prezenta acest do­sar în faţa unei instanţe europene, ab­solut independente, care se pla­sează în afara oricărei suspiciuni.

Oricum, confirmând decizia Curţii de Apel, Înalta Curte a respins practic toate acuzaţiile formulate la adresa mea, mai puţin faptul că i-am comunicat  directorului întreprinderii de comerţ exterior, al cărei angajat eram, că un cetăţean austriac mă presa să fug din ţară.

Atât a mai rămas din «mitul colaborării», din uriaşul balon de săpun umflat propagandistic în ultimii cinci ani: refuzul meu de a fugi din ţară. Acest episod nu are, în mod evident, nici o legătură cu Securitatea.

Toate celelalte acuzaţii au fost considerate nefondate de Justiţie, iar cine le va mai mai invoca va răspunde civil şi penal! 

Aşadar, acest dosar se va tranşa la CEDO. Demersurile juridice sunt deja pregătite. Opinia publică va avea permanent acces la acest proces”, a declarat Dan Voiculescu.

×