x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ce candidat susțin filialele PNL Argeș și Dolj

Ce candidat susțin filialele PNL Argeș și Dolj

10 Sep 2021   •   13:09
Ce candidat susțin filialele PNL Argeș și Dolj

PNL Argeș este a patra filială care adoptă moțiunea lui Ludovic Orban la congresul partidului din 25 septembrie, iar liberalii din Dolj susțin moțiunea lui Florin Cîțu.

La ședința Colegiului Director Județean al PNL Argeș a fost votată moțiunea „PNL- Forța Dreptei”, a președintelui Partidului Național Liberal, Ludovic Orban.

Potrivit unui comunicat al acestei oranizații județene, 96% dintre liberalii argeșeni, membri ai CDJ, care au participat la ședință, s-au pronunțat pentru susținerea moțiunii lui Ludovic Orban la congresul partidului din 25 septembrie.

„Am citit cu atenție moțiunea președintelui Ludovic Orban și vă pot spune că este pe sufletul meu. Este vorba despre un liberalism național, axat pe susținerea capitalului și a producătorilor români. Ludovic Orban a fost întoteauna alături de noi, este și va rămâne un prieten al Argeșului. Iar colegii din CDJ cu siguranță au apreciat acest lucru. Cred că ce scrie în moțiunea <> este spre binele Partidului Național Liberal și al României. Cred că această moțiune cuprinde ceea ce Brătienii și-au dorit întotdeauna: o legătură între istorie, prezent și viitor. PNL este un partid care susține instituții fundamentale în societatea românească: Biserica, familia, satul românesc, cultura românească. Noi suntem un partid național liberal cu rădăcini adânci în istoria României, care s-a născut practic din specificul românesc și din tot ceea ce ne dă identitate și personalitate. Iar PNL trebuie să rămână ceea ce a fost din 1875 până astăzi, partidul care exprimă cu adevărat nevoile și speranțele poporului român și care se bate pentru apărarea intereselor fundamentale ale României”, afirmă președintele PNL Argeș, deputatul Adrian Miuțescu.

PNL Argeș este a patra organizație care adoptă moțiunea actualului lider al partidului, după cele din Vrancea, Bihor și Brăila.

Pe de altă parte, PNL Dolj susține moțiunea lui Florin Cîțu, „România Liberală”.

„Colegiul Director Județean al PNL Dolj, întrunit statutar, s-a pronunțat prin vot secret în privința celor două moțiuni ale candidaților la președinția Partidului Național Liberal. În urma votului celor 107 delegați, moțiunea premierului Florin Cîțu, , a obținut un numar de 101 voturi pentru și 6 voturi împotrivă, iar moțiunea președintelui Ludovic Orban, “PNL - Forța Dreptei” a obținut un număr de 10 voturi pentru și 97 de voturi împotrivă. Urmare a rezultatului votului membrilor Colegiului Director Județean, moțiunea președintelui Ludovic Orban, nu a întrunit susținerea filialei, astfel, PNL Dolj susține doar moțiunea premierului Florin Cîțu, . Totodată, în cadrul Colegiului Director Județean, a fost aprobată și componența nominală a delegaților care vor participa la Congresul din data de 25.09.2021, filiala PNL Dolj urmând să fie reprezentată de o delegație de 132 de membri”, transmit liberalii doljeni.

Mediafax

×
Subiecte în articol: pnl