x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ce face Liviu Dragnea la Washington

Ce face Liviu Dragnea la Washington

de Marius Gîrlașiu    |    20 Ian 2017   •   12:30
Ce face Liviu Dragnea la Washington

Departe de tumultul scenei politice de la Bucureşti, Liviu Dragnea va participa azi la ceremonia de învestire în funcţie a preşedintelui american Donald Trump. Un privilegiu pentru care a plătit partidul. La aceeaşi ceremonie se mai află şi şeful Guvernului, Sorin Grindeanu

 

Dacă înaintea alegerilor parlamentare, liderul PSD s-a aflat într-un adevărat turneu la nivel european, având întâlniri cu nume grele din familia socialiştilor europeni precum Christian Kern (cancelarul Austriei) sau Stefan Lofven (premierul Suediei), Liviu Dragnea a trecut de această dată Oceanul. La Washington pentru a asista la învestirea celui de-al 45-le preşedinte american. De două zile, pagina de Facebook a şefului PSD s-a umplut de fotografii care stau mărturie întâlnirilor informale avute cu diverşi oficiali americani. Miercuri seara, şeful Camerei Deputaţilor s-a întâlnit cu Michael Flynn, viitorul consilier pentru securitate naţională în noua administraţie Trump. “L-am asigurat că actualul guvern de la București va respecta angajamentul României de a aloca 2% din PIB pentru apărare, iar dânsul mi-a confirmat interesul special al SUA față de România și dorința noii administrații americane de a dezvolta parteneriatul cu țara noastră”, a postat Dragnea pe pagina sa oficială de Facebook.

 

Ce alte întâlniri au mai avut loc

Şeful social democraţilor s-a fotografiat şi cu Ed Royce, președintele Comisiei pentru afaceri externe din Camera Reprezentanților, “un bun prieten al României”, după cum susţine Dragnea pe pagina oficială. “A fost o discuție agreabilă despre relațiile româno-americane. Domnul Royce a subliniat seriozitatea României confirmată de-a lungul timpului în mai multe momente dificile. I-am transmis la rândul meu atașamentul României față de parteneriatul strategic cu SUA, precum și angajamentul guvernului de la București de a dezvolta relațiile politice și economice dintre cele două țări”, este relatarea oficială de pe contul liderului PSD.

Ultima întrevedere avută a fost cea cu Devin Nunes, președintele Comisiei permanente speciale pentru intelligence din Camera Reprezentanților. “Subiectele abordate au vizat combaterea terorismului și a amenințărilor comune care vizează statele noastre, în contextul mesajelor foarte ferme transmise pe acest subiect de către președintele ales Donald Trump. L-am asigurat că România va fi în continuare la fel de implicată, iar dânsul și-a exprimat aprecierea pentru modul în care a decurs colaborarea dintre SUA și țara noastră în această privință”, a povestit Dragnea.

 

Potrivit presei americane, comitetul care organizează ceremonia de instalare a lui Donald Trump percepe taxe începând de la 100.000 de dolari, însă acestea pot depăşi pragul de un milion de dolari, în cazul celor care vor să ia parte şi la o cină oficială alături de omul nr. 1 al lumii. În acest caz, însă, nu sunt informaţii dacă a fost sau nu plătită o astfel de taxa. Cei doi oficiali au declarat că ai primit aceste invitaţiide la Elliot Broidy

×