x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ce spune Ilie Bolojan despre candidatura la președinția României

Ce spune Ilie Bolojan despre candidatura la președinția României

20 Iun 2021   •   15:10
Ce spune Ilie Bolojan despre candidatura la președinția României
Sursa foto: antena3

Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, a fost întrebat dacă el va fi următorul candidat la președinția României, numele lui fiind vehiculat anterior și pentru a forma Guvernul. Bolojan a spus că un președinte trebuie să aibă competențe în politica externă.

Acesta a fost primarul Oradei, iar acum este președintele CJ Bihor. Numele lui a fost vehiculat pentru a forma Guvernul, iar acum există discuții în cercurile politice că el va fi candidatul la Președinția României, când Klaus Iohannis își va termina mandatul. În acest context, Ilie Bolojan a fost întrebat, duminică, la Prima TV, dacă va candida pentru a deveni președintele României.

„Nu se pune această problemă. Fiecare om trebuie să își facă o evaluare a expertizei pe care o are și, în ceea ce mă privește pe mine, eu am căpătat o expertiză în acești ani pe partea de administrație. În zona de președinție sau în zona guvernamentală trebuie să ai niște abilități care sunt date de fișa postului respectiv și, deci, e bine ca cei care candidează la poziția de președinte al României, totuși, să aibă niște contacte bune pe partea de politică externă, pentru că aceasta este competența de bază a președintelui”, a declarat Ilie Bolojan.

El a admis, însă, că și oameni fără competențe în politica externă pot performa.

„Nu înseamnă că oameni care nu au competență într-un anumit domeniu nu pot performa. S-au mai văzut și astfel de cazuri. Dar nu e bine să nu invalidezi teoria probabilităților de prea multe ori și mai ales pe spatele unei comunități, a unui oraș sau a unei țări”, a declarat Bolojan.

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost primarul Sibiului înainte de a candida la funcția supremă în stat.

Mediafax

×
Subiecte în articol: pnl Ilie Bolojan