x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Chiliman vrea referendum împotriva legii lui Udrea

Chiliman vrea referendum împotriva legii lui Udrea

de Monica Iordache Apostol    |    18 Ian 2011   •   14:14
Chiliman vrea referendum împotriva legii lui Udrea

147100-20100915104203007.jpgPrimarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, vrea să declanşeze procedura de organizare a unui referendum local în Capitală pentru a-i întreba pe bucureşteni dacă sunt de acord cu desfiinţarea alegerilor pentru primăriile de sector, aşa cum prevede proiectul Legii Capitalei promovat de Elena Udrea şI de PDL.

Chiliman a declarat ieri că, după „golănia politică” privind alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin, PDL vizează şI desfiinţarea de facto a sectoarelor Capitalei, banii şI atribuţiile acestora trecând în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Conform proiectului, „primarii de sector sunt aleşi din rândul consilierilor generali”, doar primarul general fiind supus votului cetăţenilor.

„Asistăm la debutul operaţiunii mafiote de transformare a Bucureştiului în feuda Elenei Udrea şi a grupării politico-financiare ale cărei interese le reprezintă preşedinta PD Bucureşti”, a afirmat Chiliman, explicând că „topind” bugetele primăriilor de sector în bugetul Primăriei Capitalei, „mafia Elenei Udrea ar putea avea la discreţie, în fiecare an, peste 2 miliarde de euro”.

În aceste condiţii, Andrei Chiliman îi înmânează azi primarului Sorin Oprescu solicitarea oficială de declanşare, în termen de o săptămână, a procedurii de organizare a referendumului local, conform Legii administraţiei publice locale, iar dacă acesta va refuza  va începe strângerea de semnături din partea bucureştenilor pentru acest lucru.

Elena Udrea a promis că Legea Capitalei va fi adoptată până la 1 iunie 2011, ceea ce înseamnă ca proiectul va fi depus la Parlament şi adoptat în sesiunea parlamentară care va începe la 1 februarie. Andrei Chiliman spune însă că proiectul legislativ are un singur argument: acela că „prin târguieli politice, la nivelul Consiliului General al Municipiului Bucureşti, Elena Udrea şi clica ei vor numi, din 2012 încolo, primarii de sector şi directorii regiilor autonome subordonate Primăriei Generale”.

„Primarii de sector cunosc şi rezolvă problemele reale ale comunităţii mai bine decât cei de la Primăria Capitalei, iar această lege urmăreşte de fapt ca să nu mai fie rezolvate problemele cetăţenilor, ci doar interesele clientelei politice”, a conchis Chiliman, lansând un avertisment şi pentru Marian Vanghelie.  „Le cer, de asemenea, reprezentanţilor PSD-Bucureşti să iasă din complicitatea tacită cu Elena Udrea şi cu gruparea mafiotă din spatele acesteia.

Îi sfătuiesc să pună interesele bucureştenilor pe primul plan şi să lase deoparte meciurile de baschet cu Elena Udrea. Asta, dacă vor o colaborare în Bucureşti cu Partidul Naţional Liberal”, a declarat Chiliman.

Şi Piedone îi cere lui Oprescu referendum
Primarul sectorului 4, Cristian Popescu - Piedone, cere primarului general Sorin Oprescu sprijinirea organizării unui referendum pentru ca bucureştenii să îşi exprime opinia cu privire la desfiinţarea sectoarelor.
"Consider că este singura cale legală şi morală, prin care locuitorii urbei să poată decide asupra modului în care trebuie administrată Capitala", susţine Cristian Popescu - Piedone, într-un comunicat remis, marţi.
Potrivit edilului Sectorului 4, o lege prin care să se desfiinţeze sectoarele bucureştene prejudiciază interesele cetăţenilor care nu se pot astfel implica şi nu pot avea opinii în legătură cu deciziile adoptate la nivelul municipalităţii. Şi liderul PNL Bucureşti, Andrei Chiliman, - primar al Sectorului 1 - i-a cerut, marţi, primarului general Sorin Oprescu să iniţieze, în termen de o săptămână, procedurile de declanşare a unui referendum în Bucureşti pe tema alegerii primarilor de sector.

×