x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu: Această coaliție a șmenului a vrut să deturneze un plan lăudabil al Europei către clientelă

Ciolacu: Această coaliție a șmenului a vrut să deturneze un plan lăudabil al Europei către clientelă

26 Mai 2021   •   14:30
Ciolacu: Această coaliție a șmenului a vrut să deturneze un plan lăudabil al Europei către clientelă
Sursa foto: Lucian Alecu

Este o mare rușine că premierul României trebuie forțat să vină în Parlament să prezinte un plan care va influența România pentru următorii 5 ani, spune liderul PSD, Marcel Ciolacu: „Această coaliție a șmenului a vrut să deturneze un plan lăudabil al Europei către clientela de partid”.

„Domnule premier, mai veniți la microfon, să prezentați planul, da? Domnule Cîțu - de data asta n-ați mai avut pe unde să fugiți! Afară vă așteaptă fermierii să le spuneți de ce agricultura nu primește niciun euro prin PNRR, în timp ce la firmele de consultanță ați dat 2 miliarde! Luați-l și pe domnul Orban și spuneți-le oamenilor de ce nu le-ați dat nici acum subvențiile și despăgubirile pentru seceta de anul trecut. Ieșiți și spuneți de ce românii mănâncă 70% produse din import, în timp ce guvernarea de dreapta vrea să distrugă agricultura românească! Haideți, curaj, domnule Cîțu! Să nu fugiți iar”, spune Marcel Ciolacu.

El afirmă că este „o mare rușine că premierul României trebuie forțat” să vină în Parlament să prezinte un plan care va influența România pentru următorii 5 ani.

„Este o mare rușine că a fost nevoie de insistențele PSD, ale partenerilor sociali și europeni ca să veniți astăzi în Parlament! Până în ultima clipă, ați vrut să ascundeți românilor adevărul din spatele Planului Național de Redresare și Reziliență. Și nici măcar astăzi, cu doar câteva zile înainte de termenul limită pe care vi l-a dat Comisia Europeană, nu ați făcut public planul pentru toți românii! Mă uit la parlamentarii din PNL, USR și UDMR. Ați văzut acest plan? Știți ce conține? Știți ce susțineți?! Această coaliție a șmenului a vrut să deturneze un plan lăudabil al Europei către clientela de partid și firmele sale de consultanță. Apropo, domnule Barna, câte rude aveți pe lista de așteptare la proiectele pe PNRR? Tot ce PSD v-a cerut a fost: transparență, descentralizare și sprijin concret pentru firmele românești. V-am cerut proiecte de care să beneficieze românii din toate regiunile țării, indiferent că trăiesc în marile orașe sau la sat. V-am cerut mecanisme clare de control”, adaugă social-democratul.

Ciolacu precizează că în toate Planurile de Redresare, depuse până acum la Comisie, fiecare țară a venit cu o viziune clară.

„Majoritatea țărilor europene au decis să investească masiv într-un domeniu pe care l-au considerat un motor de creștere în viitor. Franța a pus accent pe resursa umană, Germania pe industrie, Spania și Italia vor sprijini masiv IMM-urile, Bulgaria digitalizează. Domnule Cîțu, dvs ce v-ați propus? În mod concret?! Vă spun eu: v-ați dus la Bruxelles cu o poveste frumoasă despre reforme. Însă, în loc de reforme concrete, nu ați făcut altceva decât să tăiați! Să readuceți austeritatea”, mai spune Marcel Ciolacu.

Președintele PSD reia acuzațiile potrivit cărora guvernanții nu au o viziune economică.

„Vă promit, domnule Cîțu: niciuna dintre măsurile de austeritate nu va primi votul PSD aici, în Parlament! Iar dvs domnule candidat Orban, treziți-vă din chefurile făcute prin toate instituțiile prin care ați trecut, și opriți acest guvern catastrofal care sărăcește o țară întreagă!Din câte știu sezonul la schi s-a terminat. Îi transmit lui Iohannis, oriunde ar fi, să citească prostiile lui Cîțu și Barna din PNRR. Încetați să mai faceți din nou România de râs la Bruxelles”, conchide Marcel Ciolacu.

×