x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu: Anunțul lui Klaus Iohannis, o implicare nepermisă pentru un președinte în viața politică

Ciolacu: Anunțul lui Klaus Iohannis, o implicare nepermisă pentru un președinte în viața politică

22 Sep 2021   •   19:40
Ciolacu: Anunțul lui Klaus Iohannis, o implicare nepermisă pentru un președinte în viața politică

Anunțul lui Klaus Iohannis că o să participe la congresul PNL și că-l susține pe Florin Cîțu reprezintă, în opinia liderului PSD, Marcel Ciolacu, „o implicare nepermisă pentru un președinte în viața politică”: „Nu am văzut în atribuțiile președintelui, în Constituție, să faci campanie unui partid”.

„Anunțul făcut de la New York, de la ONU, unde dl. președinte s-a dus să rezolve situația din Golf (este - n.r.) iarăși o implicare nepermisă pentru un președinte în viața politică”, spune liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Social-democratul spune că șeful statului se implică în viața politică „de șapte ani”.

„Nu am văzut în atribuțiile președintelui, în Constituție, să susții sau să faci campanie pentru un partid, dar am auzit câteodată în discursul lui Cîțu și europarlamentarului.... Batistuță, îmi scapă numele acum... Rareș Bogdan, că au nu știu ce parteneriate cu președintele. Păi nu ar vrea să iasă să ne detalieze ce parteneriat au? Cum un anumit partid are parteneriat cu președintele sau președintele cu PNL? Să vedem și noi dacă suntem în matca constituțională”, adaugă Ciolacu.

Marcel Ciolacu spune că, momentan, nu se pune problema suspendării președintelui Klaus Iohannis.

Șeful statului a anunțat că o să participe la congresul PNL de sâmbătă și că îl susține pe Florin Cîțu.

Mediafax

×
Subiecte în articol: ciolacu