x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu, către Orban: Ați scos România din Europa. În ianuarie, FMI va fi aici

Ciolacu, către Orban: Ați scos România din Europa. În ianuarie, FMI va fi aici

09 Noi 2020   •   17:13
Ciolacu, către Orban: Ați scos România din Europa. În ianuarie, FMI va fi aici

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, l-a atacat dur, luni, pe premierul Ludovic Orban, în Parlament, afirmând că din cauza Guvernului pe care îl conduce, România aa fost scoasă din Europa, ca plan economic și testare. Ciolacu e convins că în ianuarie, FMI va veni în România.

Ciolacu a spus că Guvernul Ludovic Orban va crește TVA și impozitele dacă rămâne la guvernare.

„Să le spună românilor acum, nu după 6 decembrie, cum guvernul său va crește impozitele pentru oamenii care muncesc în România. Orice român a înțeles de ce Ludovic Orban și Guvernul său incompetent nu fac public bugetul. Dacă rămân la guvernare vor mări TVA-ul și vor vinde tot ce a mai rămas de preț în patrimoniul statului, toate companiile românești profitabile. Vor face singurul lucru pe care îl știu: să taie salariile, să facă concedieri”, a spus Marcel Ciolacu.

Acesta este convins că în ianuarie 2021, România va semna un nou acord cu FMI.

„Sunt convins că în ianuarie FMI-ul va fi aici dacă acest guvern incompetent și fără viziune rămâne în funcție. Deja s-au împrumutat pe bandă rulantă. Împrumuturi de 1.000 de euro pe secundă, timp de 10 luni de zile, împrumuturi care vor fi plătite de copiii care astăzi nu merg la școală, pentru că așa a vrut acest guvern”, acuză liderul PSD.

Ciolacu îl acuză pe Orban că a mințit în toată activitatea guvernamentală și a lăsat românii pe cont propriu, iar România a fost scoasă din Europa.

„Domnule Orban, ce încredere mai pot avea românii în guvernul pe care îl conduceți? I-ați mințit de atâtea ori! Sunteți singurul guvern din istorie care a trecut bugetul țării prin asumare, ați spus că aveți bani în buget pentru toți. Ați mințit! Pentru copii, pentru profesori, pentru pensionari, nu ați mai avut bani, nici pentru antreprenori, nici pentru fermieri. I-ați lăsat să se descurce pe cont propriu, pentru că ați furat banii. În timp ce-i țineți pe români închiși în casă, în timp ce le spuneți că totul va fi bine, că vor fi în siguranță, că vă ocupați de sănătatea lor. Domnule Orban, dumneavoastră sunteți adevăratul răspândac al sărăciei. (...) Sunteți corupți până în măduva oaselor. Ați furat până și măștile pensionarilor, măștile care trebuiau să ajungă la cei mai vulnerabili dintre români, la cei care nu au ce mânca. Ați furat tabletele copiilor, ați furat până și ventilatoarele care acum ar fi putut salva vieți omenești, ați scos total România din Europa, nu doar în privința testării sau a școlilor pe care le țineți închise, dar și a modelului economic european”, a mai acuzat Ciolacu.

 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu