x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu cere renumărarea voturilor la Sectorul 1

Ciolacu cere renumărarea voturilor la Sectorul 1

01 Oct 2020   •   21:54
Ciolacu cere renumărarea voturilor la Sectorul 1
Sursa foto: Lucian Alecu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi seara, că cea mai bună decizie în cazul sectorului 1 este renumărarea voturilor, care ar închide „toată această telenovelă ieftină, care aduce mari atingeri democrației”.

„Ar trebui o decizie de renumărare a voturilor pe Sectorul 1 şi astfel se închid toate discuţiile şi absolut toată această telenovelă, până la urmă, dar e o telenovelă ieftină, care aduce atingeri mari democraţiei. Totuşi, Sectorul 1 putem spune că e kilometrul zero al României. Președintele Biroului Electoral al sectorului 1 nu are dreptul să desigileze decât printr-o decizie a Biroului, care e o decizie comună, se face un proces verbal. Adică, în acea încăpere nu intri când vrei, nu intră candidaţi. S-a ajuns mult prea departe. Este evident faptul că există un abuz în serviciu al preşedintelui Biroului Electoral Sectorial", a declarat Marcel Ciolacu, la Antena3.

Liderul social-democrat a spus că partidul a depus plângere pentru fraudare.

„În primul rând, în ceea ce privește Sectorul 1 s-a făcut plângere și la Parchetul general, am înţeles că e o anchetă în desfăşurare a poliţiei, Judecătoria sectorului 1, cred, şi am depus plângerile pentru fraudare, cea respinsă la BEC în seara aceasta, şi o avem în discuţie pe cea de renumărare. Dacă nu, vom merge în paşii următori”, a mai spus Ciolacu.

El a mai susținut că numai prin renumărarea votului ar putea fi „închis acest circ”, o acțiune care durează 12 ore dacă este bine organizată.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, joi, că 7 procese-verbale de la alegerile din sectorul 1 al Capitalei sunt analizate și că 23 de persoane, care le-au semnat, vor fi audiate de anchetatori.

PSD a cerut reluarea votului în Sectorul 1, după ce imagini cu persoane care intră într-o cameră unde par să fie depozitate buletinele de vot au apărut în spațiul public. Poliția București și procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 s-au autosesizat și fac cercetări în două dosare penale.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu