x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu: Iohannis minte din nou pentru Guvernul Său când spune că doar Portugalia a depus PNRR

Ciolacu: Iohannis minte din nou pentru Guvernul Său când spune că doar Portugalia a depus PNRR

27 Apr 2021   •   19:31
Ciolacu: Iohannis minte din nou pentru Guvernul Său când spune că doar Portugalia a depus PNRR

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că minte pentru „Guvernul Său”, când spune că doar Portugalia a depus până în prezent PNRR, ci și Italia, iar Franța și Germania le vor depune joi: „Numai Guvernul dvs s-a întors cu capul în traistă de la Comisia Europeană”.

„Iohannis minte din nou pentru Guvernul Său!!! < Din informațiile mele, până acum doar Portugalia a depus PNRR >. Fals! Iar nu sunteți pe fază și ați rămas în urmă, domnule Iohannis. Vă ajutăm noi unde să găsiți informații solide și documente europene despre ce fac alte țări în timp ce Guvernul dvs doarme în bocanci. Italia a depus PNRR azi (marțí - n.r.), așa cum a anunțat premierul Mario Draghi. Luați și citiți, domnule Iohannis. Mai mult, acum două zile, premierul Draghi a prezentat Planul în Parlament. Așa cum se face! Franța și Germania au prezentat azi în comun și vor depune joi, de asemenea, planurile lor la Comisia Europeană. Luați și citiți, domnule Iohannis. Spania a aprobat planul lor și îl vor trimite, de asemenea, la Bruxelles în foarte scurt timp. Luați și citiți de la < socialistul > Pedro Sanchez, domnule Iohannis”, trasmite Marcel Ciolacu.

Liderul PSD amintește că, inițial, Klaus Iohannis a spus că PNRR va fi finalizat până la sfârșitul lunii aprilie.

„Numai Guvernul dvs, domnule Iohannis, s-a întors cu capul în traistă de la Comisia Europeană. Chiar dvs ați promis că PNRR va fi trimis până pe 30 aprilie, iar acum o dați la întors ca un școlar prins cu temele nefăcute. Înțelegeți că nu puteți. Că aveți un guvern incapabil. Înțelegeți că e nevoie de consultarea mediului de afaceri, a sindicatelor și a organizațiilor neguvernamentale pentru a reuși. Înțelegeți că toate țările civilizate au prezentat acest Plan în Parlamentele naționale. Încetați să nu mai fiți pe contrasensul Europei”, conchide Marcel Ciolacu.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, referitor la PNRR, că important e ca acesta să fie un plan realist, bine făcut, acceptat de Comisia Europeană, finanțabil și care să reflecte obiectivele României: „E o procedură complicată, pentru că niciodată nu a existat o astfel de formă de finanțare”.

„Din informațiile mele o singură țară a depus planul - Portugalia, care deține și președinția rotativă. Majoritatea statelor europene nu au finalizat pregătirea planurilor. Lucrează la ele împreună cu Comisia, ceea ce facem și noi. E o procedură complicată, pentru că niciodată nu a existat o astfel de formă de finanțare și de întocmire a unor planuri naționale de revenire dintr-o criză gravă. În acest sens, fiecare stat își pregătește un plan, Cominia împreună cu Parlamentul au anumite ambiții legate de Europa verde, de Europa digitală și aceste chestiuni se negociază. Știm foarte bine de anii trecuți că aceste negocieri cu Comisia nu sunt simple deloc. Noi suntem pregătiți și vom avea negocieri în mai multe etape și vom avea în final un plan foarte bun, care va fi finanțat”, spunea Klaus Iohannis.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu Klaus Iohannis