x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu își avertizează colegii că urmează anchete ale DNA

Ciolacu își avertizează colegii că urmează anchete ale DNA

de Ion Alexandru    |    08 Iun 2020   •   08:46
Ciolacu își avertizează colegii că urmează anchete ale DNA

Președintele interimar al PSD și-a avertizat colegii de partid, în cadrul unei ședințe informale de săptămâna trecută, de pe litoral, că procurorii Direcției Naționale Anticorupție au solicitat multe documente ale partidului. Aceste documente vizează contractele încheiate de PSD în timpul campaniei electorale aferente alegerilor prezidențiale din toamna anului trecut, conform unor surse social-democrate. Marcel Ciolacu a apreciat că nu este exclus ca fostul premier Viorica Dăncilă să fie chemată la DNA, pentru a da explicații. Discuțiile vin și în contextul în care au loc pregătiri pentru congresul PSD, unde sunt invitați să se alăture partidului Sorin Grindeanu sau Vasile Dîncu

 

Potrivit acelorași surse, Marcel Ciolacu a anunțat că DNA a cerut, în mai multe rânduri, documente de la Partidul Social-Democrat, în legătură cu contractele încheiate de această formațiune politică în anul 2019, în campania aferentă alegerilor prezidențiale, acesta lăsând să se înțeleagă că se așteaptă la o campanie judiciară împotriva PSD, în buza alegerilor locale. Mai mult, conform lui Ciolacu, nu este exclus ca Viorica Dăncilă, fost prim-ministru și ex-președinte PSD, să fie săltată de DNA.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, candidat pentru un nou mandat, a confirmat faptul că, în cadrul Comitetului Executiv Național, social-democraților le-a fost comunicat că PSD are datorii de ordinul mai multor milioane de euro, din campania prezidențială a Vioricăi Dăncilă. Pe de altă parte însă, există posibilitatea ca documentele solicitate de DNA să aibă legătură cu mandatul lui Liviu Dragnea de președinte al PSD, în ciuda faptului că astfel de verificări au fost făcute atât de Curtea de Conturi, cât și de Autoritatea Electorală Permanentă, fără a fi găsit nimic „penal”.

Genul acesta de solicitări au mai avut loc însă după deschiderea urmăririi penale împotriva fostului secretar general al PSD Mircea Drăghici, astfel încât este posibil ca documentele cerute, la care s-a referit Marcel Ciolacu, să aibă de-a face cu o disjungere din acest dosar.

 

Oamenii anti-Dragnea, invitați în partid

Liderii locali ai PSD i-au cerut, cu același prilej al întâlnirii de la malul mării, să urgenteze demersurile pentru depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Orban, ca urmare a faptului că Executivul intenționează să atace la CCR legea privind dublarea alocațiilor pentru copii și pentru că nu dorește să aplice legea, în sensul majorării pensiilor cu 40%, începând cu 1 septembrie.

PSD se pregătește de congres, pentru alegerea unei conduceri depline a partidului, prima șansă fiind a actualului lider, Marcel Ciolacu. De altfel, acesta este singurul social-democrat care și-a făcut publică intenția de a candida. Ciolacu a precizat că și-i dorește în echipa sa pe fostul premier Sorin Grindeanu, dar și pe sociologul Vasile Dîncu, un apropiat al celebrului „grup de la Cluj” și ex-ministru al Dezvoltării, în Guvernul condus de Dacian Cioloș. Acesta din urmă a precizat, la sfârșitul săptămânii trecute, că are în analiză o asemenea posibilitate.

 

Atenționări primite de social-democrați, inclusiv de Viorica Dăncilă, în pragul celor două rânduri de alegeri

×