x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu, lui Cîțu: Ați dovedit filosofia de viață: „Nici să mori nu e gratis”

Ciolacu, lui Cîțu: Ați dovedit filosofia de viață: „Nici să mori nu e gratis”

22 Feb 2021   •   18:50
Ciolacu, lui Cîțu: Ați dovedit filosofia de viață: „Nici să mori nu e gratis”
Sursa foto: Lucian Alecu

Marcel Ciolacu, liderul PSD, i-a transmis premierului Florin Cîțu că în 10 minute cât a vorbit în plenul Parlamentului a împrumutat România cu 600 de mii de euro și că, în mandatul său, „filosofia de viață” e că „nimic nu e gratis”: „Ați dovedit că nici să mori nu e gratis!”, spune Ciolacu.

Marcel Ciolacu a spus, în plenul Parlamentului, la Ora Premierului, că Florin Cîțu a vorbit 10 minute, timp în care România s-a împrumutat cu 600 de mii de euro.

„O mie de euro pe secundă, furați din buzunarul fiecărui român! Pe care îi vor plăti copiii și nepoții noștri! Dar, domnule Cîțu, nu aveți bani să le plătiți salariile restante minerilor din Valea Jiului, care stau de 7 zile blocați în subteran! Deși, în campanie, ați găsit 2 miliarde doar pentru primarii PNL, mită electorală! Pe aceștia ați avut de unde”, spune Marcel Ciolacu.

Ciolacu i-a cerut premierului să le dea banii minerilor din valea Jului, pentru că sunt bani „munciți și meritați”.

Ciolacu a vorbit și despre bugetul propus de Guvern, despre care spune că este unul „al sărăciei, (...) care nu oferă nicio perspectivă de dezvoltare României”.

„PSD a lăsat lui Orban un deficit de 2,8% și o datorie publică de 34% din PIB. Orban și < Cîțu din 2020 > i-au lăsat lui < Cîțu din 2021 > un deficit de 10% și o datorie de peste 47% din PIB! (...) România de astăzi este în derivă, pentru că ați alocat cel mai mic pachet din Uniunea Europeană pentru redresarea economiei și pentru lupta împotriva pandemiei. Acest lucru l-a spus Comisia Europeană, nu PSD. Pentru că ați dat afară oameni competenți și v-ați angajat toate pilele de partid! Pentru că una ziceți, alta faceți! Așa nu se poate scoate țara din criză, domnule Cîțu!”, a mai spus Ciolacu.

Liderul PSD a mai spus că Florin Cîțu, în loc să vinp cu un buget care să repare, el a „luat coasa în ” și s-a apucat „să secere veniturile românilor”.

„V-ați prezentat deja filosofia de viață: că pe lumea asta nimic nu e gratis! Din păcate, ați dovedit că nici să mori nu e gratis! Ați tăiat până și de la ajutorul de înmormântare! (...) Știe tot poporul că la dumneavoastră totul se reduce la bani. Pe care fie îi furați, fie îi împrumutați la dobânzi uriașe”, a mai spus președintele PSD.

Ciolacu i-a reproșat lui Cîțu că i-a mințit pe copii, cărora nu le-a mărit alocațiile, dar și pe bătrâni, pentru că, deși a promis mărirea pensiilor, nu a făcut-o.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu