x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu, reacție după prognoza FMI: Este o creștere economică pe hârtie. Pentru români este doar sărăcie

Ciolacu, reacție după prognoza FMI: Este o creștere economică pe hârtie. Pentru români este doar sărăcie

de Alice Petrescu    |    06 Apr 2021   •   16:56
Ciolacu, reacție după prognoza FMI: Este o creștere economică pe hârtie. Pentru români este doar sărăcie

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat, pe pagina sa de socializare după ce Fondul Monetar Internațional (FMI) a prognozat o creștere economică de 6% pentru România în 2021. Social democratul susține că, de fapt, creșterea economică estimată de FMI este „doar pe hârtie iar pentru români este doar sărăcie.

 

Marcel Ciolacu  apreciază că, în fapt, România „va crește pe datorie, ceea ce înseamnă viitoare taxe mărite”. 

„De fapt, așa-zisa creștere economică contabilă se resimte negativ în buzunarul cetățenilor și în conturile companiilor. Prețurile la alimente și utilități au explodat, euro a ajuns la 5 lei, iar puterea de cumpărare a scăzut dramatic.În plus, românii vor fi tot mai apăsați de povara datoriilor pe care Guvernul îi obligă să le suporte. Fiecare român era deja mai dator cu 8.000 de lei după anul 2020 pentru modul dezastruos în care guvernul a gestionat criză economică. În 2021, ni se pregateste o nouă supraîndatorare de încă 24 miliarde euro, adică alți 8.000 de lei/cetățean. România crește pe datorie, iar asta înseamnă că ea se umflă contabil, dar de fapt, nu se dezvoltă ecomomic și social”, mai scrie social-democratul.

România ar putea avea o creştere economică de 6,0% în 2021 şi de 4,8% în 2022, potrivit estimărilor Fondului Monetar Internaţional (FMI). După ce a înregistrat o scădere economică de 3,9% în 2020, PIB-ul României ar urma să aibă o creştere de 6,0% în 2021 şi de 4,8% în 2022.

 

 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu