x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu, replică pentru Orban la dublarea alocațiilor: Bani există la buget

Ciolacu, replică pentru Orban la dublarea alocațiilor: Bani există la buget

24 Sep 2020   •   14:28
Ciolacu, replică pentru Orban la dublarea alocațiilor: Bani există la buget
Sursa foto: Lucian Alecu

Marcel Ciolacu, liderul PSD, susține că sunt bani în bugetul de stat pentru dublarea alocațiilor copiilor, așa cum a decis Curtea Constituțională. El precizează că își bazează informația pe declarațiile premierului Ludovic Orban și ale ministrului de Finanțe, Florin Cîțu.

 

Marcel Ciolacu a fost întrebat, joi, la Iași, despre opiniile unor analiști economici, potrivit cărora o dublare a alocațiilor copiilor ar destabiliza echilibrul economiei.

„Aveți o socoteală care e impactul bugetar? Există bani în acest buget, așa cum au anunțat Orban și Cîțu, când au zis că au prevăzut bani în bugetul de stat pentru dubarea alocațiilor și creșterea pensiilor cu 40%”, spune liderul PSD.

Curtea Constituțională a României a respins, joi, sesizarea Guvernului și decis că alocațiile copiilor trebuie dublate și nu crescute etapizat, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Judecătorii CCR au decis respingerea sesizării Guvernului privind legea care respinge Ordonanţa de urgenţă ce prevede creşterea etapizată a alocaţiilor copiilor.

Astfel, alocațiile copiilor trebuie să fie dublate.

 

 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu