x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu vrea 500 de euro bonus salarial pentru dascăli: Profesorii, ca și medicii sunt în linia întâi

Ciolacu vrea 500 de euro bonus salarial pentru dascăli: Profesorii, ca și medicii sunt în linia întâi

15 Sep 2020   •   14:13
Ciolacu vrea 500 de euro bonus salarial pentru dascăli: Profesorii, ca și medicii sunt în linia întâi
Sursa foto: Lucian Alecu

Lliderul PSD, Marcel Ciolacu propune acordarea unui bonus salarial pentru profesori şi personalul auxiliar din învăţământ, similar stimulentului acordat medicilor din prima linie a luptei cu coronavirusul. Acesta a anunțat că un proiect de lege va fi în dezbaterea Senatului săptămâna viitoare.

„Am hotărât ca luni Senatul să introducă pe ordinea de zi proiectul de lege cu stimulentul pentru profesori, deoarece PSD consideră că în acest moment profesorii sunt în linia întâi, la fel ca și medicii”, a spus Marcel Ciolacu, după ședința conducerii PSD.

Acesta a precizat că e vorba de un stimulent identic cu cel al medicilor, de 500 de euro.

Proiectul de lege va fi preluat marțea viitoare la Camera Deputaților, iar dacă va fi votat, va fi fie trimis către promulgare, a anunțat Ciolacu.

Inițiatorii proiectului susțin că „atât cadrele didactice, cât și personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic din învățământul de stat vor fi implicați direct în lupta cu pandemia și vor fi extrem de expuși”.

 

 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu