x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Circ de campanie PNL, la poarta “Ciumei roșii”

Circ de campanie PNL, la poarta “Ciumei roșii”

de Ion Alexandru    |    24 Noi 2020   •   08:09
Circ de campanie PNL, la poarta “Ciumei roșii”

Candidații PNL din București, pentru alegerile parlamentare, au descins, ieri, la poarta sediului central al PSD, pentru a-i înmâna o scrisoare deschisă liderului social-democrat Marcel Ciolacu. În scrisoare, liberalii cer scoaterea de pe lista de candidați a mai multor PSD-iști, printre care Gabriela Firea, Aurelian Bădulescu sau fostul primar al Sectorului 5, Daniel Florea. Unul dintre semnatarii scrisorii este ministrul Muncii, Violeta Alexandru, care nu s-a putut prezenta la această descindere, întrucât se află la izolare. Ea a fost, însă, reprezentată la poarta PSD de către ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

 

Florin Cîțu a lăsat scrisoarea la poartă, el refuzând să intre în sediul PSD pentru a i-o înmâna personal lui Marcel Ciolacu. “De ce să intrăm în sediu? Suntem la sediul PSD, dăm scrisoarea la sediul PSD, domnul Ciolacu poate să o citească. Este o acțiune de conștientizare, că PSD nu se schimbă. Grindeanu cu OUG 13 este omul 2 în PSD", a declarat acesta.

Documentul semnat de candidații PNL București conține o solicitare inedită venită din partea unui partid aflat în competiție electorală cu cel căruia îi scrie. Aceștia îi scriu liderului PSD că “partidul pe care îl conduceţi nu mai are dreptul moral de a conduce România. Nici acum, nici altă dată, până când nu veţi demonstra că sunteţi capabili să produceţi altceva decât jaf, sărăcie şi siluirea justiţiei. Nu există aceste semne. Sunteţi la fel de corupţi, aroganţi şi mincinoşi, la fel de lipsiţi de empatie şi dragoste de oameni, iar dumneavoastră, domnule Ciolacu, nu vă iubiţi decât clientela de partid, pe care o serviţi umil. Şi vreţi să o luaţi de la capăt cu aceleaşi marionete, puse şi în 2016 în fruntea Guvernului, cu aceeaşi Caracatiţă infracţională pe care bucureştenii tocmai au alungat-o la alegerile locale din fruntea Primăriei. Un cinism roşu demn de supranumele partidului pe care îl conduceţi''.

 

Gabriela Firea: Au înlocuit tusea cu junghiul”

 

Replica social-democraților nu a întârziat să apară. Într-un comunicat de presă, PSD susține că “Orban şi PNL au condamnat la sărăcie sute de mii de familii care trăiesc din legumicultură, doar ca marile lanţuri străine de supermarketuri să prospere. În schimb, prioritatea lui Cîţu şi a găştii sale isterico-penibile sunt scrisorile deschise. PNL crede că, făcându-se de râs la poarta PSD, poate distrage atenţia românilor de la catastrofa din sistemul sanitar sau de la miile de firme locale pe care le-au adus în pragul falimentului. Prăduitorilor, românii vor testare accesibilă tuturor, spitale sigure, joburi stabile şi şcoli deschise, nu circ, hoţie şi scrisori deschise".

Fostul primar general, Gabriela Firea, vizat direct de scrisoarea deschisă a PNL, a reacționat și mai dur. Într-o postare pe contul său de socializare, Firea scrie că “l-au trimis pe Cîțu la acțiuni penibile de campanie, în locul doamnei Bau Alexandru. Adică au înlocuit tusea cu junghiul. (…) Lăsați politica de gâgă și acțiunile de șicanare de 2 lei! Cu astfel de acțiuni ridicole ați reușit să omorâți PNL în București. La locale ați ieșit pe locul 3. Vreți pe 4 la parlamentare?”.


 

 

×
Subiecte în articol: florin citu