x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cîțu, despre acuzațiile lui Orban: E exagerare. E păcat că nu respectă votul senatorilor

Cîțu, despre acuzațiile lui Orban: E exagerare. E păcat că nu respectă votul senatorilor

01 Sep 2021   •   16:59
Cîțu, despre acuzațiile lui Orban: E exagerare. E păcat că nu respectă votul senatorilor

Premierul Florin Cîțu a spus, despre acuzațiile lui Ludovic Orban, că reprezintă exagerări. Lliderul PNL a vorbit de un demers care seamănă cu o „epurare politică”, după ce parlamentarii susținuți de el au pierdut alegerile pentru diverse funcții: „E păcat că nu respectă votul senatorilor”.

„Este exagerare. Și în trecut s-a mai făcut acest lucru. Ce facem, vorbim de epurare de fiecare dată când se schimbă componența Biroului Permanent? Nu! Sunt voturile colegilor și e păcat că președintele actual al PNL nu respectă votul senatorilor. Este un vot independent, oamenii au propria lor voință și votează independent. A fost un vot secret. Dacă nici aici nu sunt lucrurile luate în calcul, eu nu știu ce să zic”, spune Florin Cîțu, în replică la acuzațiile lui Ludovic Orban.

Orban a spus că „echilibrul a fost rupt într-un demers care seamănă cu o epurare pe motiv de susținere politică pentru mine”, după ce Laurețiu Leoreanu și Virgil Guran, pe care i-a susținut, au pierdut funcțiile de vicepreședinte al Camerei Deputaților și lider al gupului senatorilor PNL.

„Se fac propuneri, sunt candidați și în urma votului sunt aleși candidați. Au fost aleși candidați care au demonstrat. Doamna vicepreședinte Alina Gorghiu a demonstrat că este un vicepreședinte al Senatului foarte bun, domnul Nicolae Neagu are o experiență foarte bună și foarte mare și a câștigat și domnia sa. La chestor, domnul Țapu Nazare este un parlamentar vechi care a mai fost în Parlament și a avut și funcția de chestor dacă nu mă înșel, deci oameni care au experiență. La camera Deputaților, Florin Roman a fost lider anul trecut la Cameră. Bineînțeles că a câștigat, e un om cu experiență în Parlamentul României. Avem nevoie în Parlamentul României în lupta cu PSD de oameni care știu procedurile, oameni care știu să se poarte în Parlament, oameni care știu să susțină proiectele PNL”, adaugă Cîțu.

 

(sursa: Mediafax)

×