x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cîțu, despre salariul minim: Să facem o creștere de 8%, dar să fie de la 1 noiembrie sau 1 decembrie

Cîțu, despre salariul minim: Să facem o creștere de 8%, dar să fie de la 1 noiembrie sau 1 decembrie

16 Sep 2021   •   23:14
Cîțu, despre salariul minim: Să facem o creștere de 8%, dar să fie de la 1 noiembrie sau 1 decembrie

Premierul Florin Cîțu a declarat joi că va propune Consiliului tripartid o creștere a salariului minim cu 8%, dar de la 1 decembrie sau 1 noiembrie, nu de la începutul anului viitor. Prim-ministrul își dorește găsirea unei soluții până la 1 octombrie.

„Este o propunere de creștere a salariului minim din partea patronatelor, de 8 la sută parcă, și o propunere din partea sindicatelor, de creștere de 10%, deci propunerile sunt foarte aproape una de alta”, a spus premierul, la TVR 1, precizând că își dorește o soluție până la 1 octombrie.

Florin Cîțu susține că tebuie găsită o soluție care să poată fi aplicată în fiecare an: „Aș vrea să ne gândim totuși la o formulă care să poată fi aplicată în fiecare an, nu să discutăm în fiecare an o creștere, un procent de creștere, vreau să fie ceva transparent, ca toată lumea să știe. Ceea ce e bine anul acesta este că discutăm acum, nu în decembrie. Vreau să fie aprobat cât mai repede ca toate companiile să știe exact ce costuri vor avea anul viitor cu salariul minim”.

Premierul susține că va propune Consiliului tripartid ca, în acest an, creșterea să fie făcută mai devreme.

„Mă gândesc, dar trebuie să vorbesc cu patronatele, dacă putem anul acesta doar să creștem salariul minim mai repede de 1 ianuarie, să o facem o la 1 decembrie sau 1 noiembrie, dar este o discuție pe care trebuie să o am cu patronatele. Mă gândesc să facem o ceștere de 8%, dar să fie de al 1 noiembrie sau 1 decembrie și atunci să fim mai aproape de avea creștere de 10% pe care o propun cei de la sindicate”, a adăugat premierul.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: florin citu