x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cîțu l-a sunat pe Ciolacu. Liderul PSD: Avem săptămâna viitoare o întâlnire

Cîțu l-a sunat pe Ciolacu. Liderul PSD: Avem săptămâna viitoare o întâlnire

14 Mai 2021   •   17:30
Cîțu l-a sunat pe Ciolacu. Liderul PSD: Avem săptămâna viitoare o întâlnire
Sursa foto: Lucian Alecu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, că a fost sunat de către premierul Florin Cîțu și că salută decizia acestuia de a avea o discuție aplicată cu Opoziția și de a prezenta PNRR în Parlamentul României.

„Am avut o discuție telefonică cu prim-ministrul să avem săptămâna viitoare o întâlnire, să stabilim principiile și mecanismele cele mai bune pentru abordarea PNRR. (...) Cred că decizia luată la Bruxelles împreună cu comisarii europeni și cu președinta Comisiei a fost ca acest plan să fie prezentat în Parlamentul României. În toată Europa, PNRR a fost prezentat în Parlament”, spune Marcel Ciolacu.

El precizează că premierul a fost cel care a inițiat convorbirea: „V-am răspuns, am avut o discuție telefonică. (...) Prim-ministrul României (a sunat - n.r.). Era și greu să sun eu! Totuși, noi suntem în Opoziție. Nu vrem să deranjăm prim-ministrul”.

„Am specificat foarte clar că vom intra în grevă parlamentară dacă PNRR nu va fi prezentat până când va fi înaintat Comisiei Europene în Parlament. După cum bine știm, acest plan încă nu este definitivat. Chiar o să îi propun prim-ministrului să îi punem la dispoziție toți specialiștii PSD de care are nevoie pentru ca acest plan să fie definitivat cât mai repede”, conchide Ciolacu.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu florin citu