x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cîțu: Nu am văzut un plan al Ministerului Sănătății pentru valul 4

Cîțu: Nu am văzut un plan al Ministerului Sănătății pentru valul 4

24 Sep 2021   •   08:25
Cîțu: Nu am văzut un plan al Ministerului Sănătății pentru valul 4

Premierul Florin Cîțu acuză că nu a văzut un plan al Ministerului Sănătății pentru pregătirea valului 4: „Eu nu am văzut acest plan și acum îl căutăm”.

Cîțu afirmă că atunci când Cseke Attila a preluat interimar Ministerul Sănătății a găsit puțin peste 600 de paturi ATI.

„Nu e vorba numai de paturi. E nevoie și de personal și noi știm foarte bine ce am făcut anul trecut, am detașat personal. Trebuia să vorbești cu acești oameni din timp, să îi pregătești. Un plan era mult mai simplu”, a spus Cîțu la Digi24.

Întrebat dacă Ministerul Sănătății nu a pregătit, practic, un plan, premierul a răspuns: „Eu nu am văzut acest plan și acum îl căutăm”.

Potrivit premierului, Ministerul Sănătății avea datoria să pregătească pentru orice șoc: „Eu am spus să mențină capacitatea, să fie aceleași paturi în secțiile ATI pentru că nu știm cum va fi valul 4. Să avem măcar 1.600 de paturi. S-a luat decizia printr-un ordin al ministerului să fie reduse aceste paturi, să încerce o flexibilizare. Foarte bine, dacă se făcea în sensul în care să poți să și aduci paturile înapoi foarte repede”.

Prim-ministrul declară că rolul Ministerului Sănătății era să se asigure că sistemul sanitar este pregătit, că poate face față oricărui șoc.

În opinia lui Cîțu, în valul 4 va fi nevoie de 2.000 de paturi pe secțiile de terapie intensivă.

„Dacă ne vaccinăm, nu este nevoie să ajungem la 1.600 de cazuri în ATI”, adaugă prim-ministrul.

 

Cîțu: după 25 septembrie PNL va fi mai puternic și va putea învinge PSD în 2024

După 25 septembrie, PNL va fi mai puternic și va putea învinge PSD în alegerile din 2024, a declarat joi la Digi24 premierul Florin Cîțu. Cîțu s-a declarat convins că va câștiga președinția partidului la alegerile de sâmbătă, cu susținerea a 40 de filiale.

După alegeri, ar putea începe negocierile cu USR PLUS, în vvederea constituirii unei noi alianțe, cu condiția ca partenerii să se îndepărteze de AUR, a declarat Cîțu. „Scăpați de AUR și discutăm”, a spus Cîțu, precizând că îi este indiferent dacă vorbește cu Dan Barna sau cu Dacian Cioloș.

El s-a declarat convins că PNL va guverna până în 2024 și că va implementa actualul program de guvernare, spunând că va căuta în Parlament susținere la nevoie. „Nu cred că vor vota împotriva PNRR”, a spus premierul.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: florin citu