x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cîțu: PNL încheie discuțiile cu USR PLUS dacă votează moțiunea de cenzură a PSD

Cîțu: PNL încheie discuțiile cu USR PLUS dacă votează moțiunea de cenzură a PSD

28 Sep 2021   •   17:16
Cîțu: PNL încheie discuțiile cu USR PLUS dacă votează moțiunea de cenzură a PSD
Sursa foto: Foto Lucian Alecu

PNL îi așteptă în continuare pe cei de la USR PLUS la discuții, dar va „trage linie” în momentul în care vor vota moțiunea de cenzură a PSD, declară Florin Cîțu.

Florin Cîțu a afirmat că PNL este un partid responsabil care și-a asumat guvernarea într-o perioadă dificilă și nu dă înapoi.

„În continuare PNL rămâne ferm în spatele președintelui și al premierului în această perioadă, nu este niciun fel de discuție aici. În continuare îi așteptăm pe partenerii de la USR să vină să discutăm și să mergem cu această coaliție, dar vom trage linie în momentul în care cei de la USR vor vota moțiunea alături de PSD sau de AUR. În acel moment, PNL nu va mai negocia cu USR”, a spus liderul PNL, citat de Mediafax.

 

Premierul a plecat nervos în timpul conferinței de presă

Ulterior, Florin Cîțu a fost întrebat: „Cum veți face Guvern dacă USR va vota moțiunea PSD?” „Rămânem deschiși colaborării cu cei de la USR până în momentul în care vor vota o moțiune împotriva guvernării”, a subliniat premierul.

„USR a anunțat că va vota moțiunea PSD, deci ce veți face după”, a insistat un jurnalist în timpul conferinței de presă.

Continuând întrebările din partea presei cu privire la acest subiect, premierul nu a oferit un răspuns clar, spunând „mulțumesc mult de tot” și alegând să părăsească conferința de presă.

Birourilor Permanente Reunite au decis marți că moțiunea PSD va ajunge la vot pe 5 octombrie.

Copreședintele AUR George Simion a anuțat că parlamentarii formațiunii vor vota moțiunea de cenzură a PSD.

 

Reacția Guvernului: Premierul nu a fost deranjat de atitudinea reporterilor, nu a fugit de întrebările acestora

Florin Cîțu nu a fugit de întrebările reporterilor, ci a considerat că afirmațiile sale nu sunt de interes pentru jurnaliști, a transmis Guvernul, după ce, marți, premierul a plecat dintr-o conferință de presă.

„Facem precizarea că premierul Florin Cîțu a întrerupt declarația de presă desfășurată la Palatul Parlamentului, considerând că afirmațiile sale nu mai sunt de interes pentru jurnaliști. Premierul nu a fost deranjat de atitudinea reporterilor, nu a fugit de întrebările acestora, arătând ca de fiecare dată deschidere față de reprezentanții mass-media”, a transmis Executivul.

 

×
Subiecte în articol: florin citu