x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cîţu spune că nu sunt bani pentru dublarea alocaţiilor. Analist: Copiii sunt folosiţi

Cîţu spune că nu sunt bani pentru dublarea alocaţiilor. Analist: Copiii sunt folosiţi

07 Iun 2020   •   21:20
Cîţu spune că nu sunt bani pentru dublarea alocaţiilor. Analist: Copiii sunt folosiţi
Sursa foto: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

Florin Cîţu, ministrul Finanţelor, dă vina pe criza Covid-19 când vine vorba despre dublarea alocaţiilor pentru copii, în acest an. El spune că alocaţiile au fost majorate în Parlament fără să aibă sursă de finanţare, astfel că legea este neconstituţională.

Chiar dacă legea va fi declarată constituţională, ministrul Finanţelor lasă bugetul copiilor în mâinile posibilităţilor din viitor, dacă acestea vor exista.

„Costurile sunt de circa 6 miliarde, economia este în criză, este o criză globală, nu ai cum să discuţi despre aşa ceva (...) Vedem dacă putem să amânăm pentru viitor”, a spus Florin Cîţu la Digi 24.

Adrian Benţa, consultant fiscal, a afirmat că „este evident un şantaj politic de la stânga la dreapta şi de la dreapta la stânga”.

„Din păcate copiii sunt folosiţi într-o luptă politică. Faptul că avem sau nu avem alocată o sumă de bani nu înseamnă că nu pot să am o lege a bugetului de stat neconstituţională. Dimpotrivă, am văzut că asta a fost constituţională, chiar dacă şi-a asumat Guvernul pe ea răspunderea şi a fost construită pe un deficit bugetar de 47 miliarde de lei”, a declarat Adrian Benţa.

 

Sursa: Mediafax

×