x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Claudiu Năsui spune că Alianța nu s-a răzgândit în privința premierului Florin Cîțu

Claudiu Năsui spune că Alianța nu s-a răzgândit în privința premierului Florin Cîțu

16 Apr 2021   •   09:40
Claudiu Năsui spune că Alianța nu s-a răzgândit în privința premierului Florin Cîțu

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a afirmat că miniștrii USR PLUS nu s-au răzgândit în privința premierului Florin Cîțu, deși au participat la ședința de Guvern.

„Faptul că ne-am dus la ședința de Guvern nu înseamnă că s-a schimbat ceva. Agresiunea pe care a făcut-o premierul Florin Cîțu revocând unilateral un ministru USR PLUS este, în continuare, de neînțeles, mai ales în contextul în care Vlad Voiculescu începuse o luptă cu mafia din sistemul de sănătate de stat, o mafie care a pătruns foarte puternic în acest sistem (...) capabilă să facă orice pentru a-și atinge interesele”, a spus Năsui.

Ministrul Economiei este de părere că „degeaba ne supărăm din când în când atunci când se întâmplă câte o tragedie națională, ieșim în țară și cerem schimbarea, dacă în momentul când vine schimbarea ea nu poate fi înfăptuită”, afirmând că miza nu este „o ceartă pe cine este ministru, ci pe reforme și pe capacitatea de a reforma un sistem care chiar de 30 de ani funcționează în mod greșit”.

De asemenea, Claudiu Năsui a afirmat că în ședința membrilor USR PLUS s-a reiterat faptul că premierul nu mai are susținerea Alianței, iar Dan Barna, la ședința de partid, i-a cerut demisia premierului Florin Cîțu.

Întrebat dacă miniștrii USR PLUS iau în calcul demisia din Guvern dacă Florin Cîțu nu demisionează, Claudiu Năsui a spus că „toate lucrurile astea trebuie stabilite în forurile de conducere statutare ale Alianței USR PLUS, să stabilim un curs care să nu trădeze electoratul nostru”.

×
Subiecte în articol: Claudiu Năsui florin citu