x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UPDATE. Consultări la Cotroceni. Kelemen Hunor: Nu vom constitui o majoritate în jurul candidatului PSD pentru funcţia de premier

UPDATE. Consultări la Cotroceni. Kelemen Hunor: Nu vom constitui o majoritate în jurul candidatului PSD pentru funcţia de premier

06 Feb 2020   •   14:36
UPDATE. Consultări la Cotroceni. Kelemen Hunor: Nu vom constitui o majoritate în jurul candidatului PSD pentru funcţia de premier
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

UPDATE. "Am spus că nu vom constitui o majoritate în jurul candidatului PSD la funcţia de prim-ministru. (...) Votul pe moţiunea de cenzură era pentru a bloca schimbarea sistemului electoral privind alegerea primarilor, nu era pentru un alt proiect politic. Şi am spus că nu avem o propunere pentru funcţia de prim-ministru", a declarat Kelemen Hunor, după consultările de la Cotroceni.

---------------

Știre inițială. Preşedintele Klaus Iohannis a început, joi, la Palatul Cotroceni, consultările cu delegaţia UDMR în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru, după demiterea Guvernului prin moţiune de cenzură.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat miercuri că Uniunea va participa la consultările cu şeful statului, dar nu va avea o propunere de prim-ministru.

"Nu vrem să formăm o nouă majoritate în Parlament. (...) Nu vom avea o propunere de premier, vom aştepta pe cine va propune preşedintele pentru această funcţie", a scris Kelemen Hunor pe Facebook.

Din delegaţia UDMR fac parte Kelemen Hunor, Tanczos Barna, Csoma Botond, Benedek Zakarias.

Anterior, preşedintele a avut consultări cu reprezentanţii PNL, PSD şi USR.

Consultările vor continua după următorul program:
* Ora 15,00 - Partidul Mişcarea Populară (PMP);
* Ora 15,45 - Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE);
* Ora 16,30 - Grupul parlamentar Pro Europa;
* Ora 17,15 - Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat, joi, la Palatul Cotroceni, preşedinţii partidelor şi formaţiunilor parlamentare pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru, după ce Guvernul Orban a fost demis, miercuri, prin moţiune de cenzură.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: cotroceni consultări udmr