x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Costel Alexe a fost respins pentru un nou mandat de ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor

Costel Alexe a fost respins pentru un nou mandat de ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor

17 Feb 2020   •   15:05
Costel Alexe a fost respins pentru un nou mandat de ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor
Sursa foto: Lucian Alecu

Comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului au avizat negativ renominalizarea lui Costel Alexe pentru funcţia de ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor, în Guvernul Ludovic Orban II.

Membrii Comisiei pentru Mediu şi Echilibru Ecologic din Camera Deputaţilor, respectiv cei din Comisia pentru Mediu şi Comisia pentru Ape, Păduri, Pescuit şi Fond cinegetic din Senat s-au exprimat "împotrivă" cu 17 voturi, "pentru" cu 15 voturi, respectiv o abţinere în ceea ce priveşte validarea lui Alexe.

Luni, marţi şi miercuri, miniştrii propuşi pentru a face parte din Guvernul Orban II sunt audiaţi în comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului.

Potrivit Regulamentului şedinţelor comune ale Parlamentului, fiecare candidat pentru funcţia de ministru este audiat, în şedinţă comună, de comisiile permanente ale celor două Camere al căror obiect de activitate corespunde sferei de competenţă a viitorului ministru.

În urma audierii, comisiile vor întocmi un aviz comun consultativ, motivat.

Guvernul Orban I a fost demis, în data de 5 februarie, printr-o moţiune de cenzură depusă de PSD.

AGERPRES

×