x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cote pentru femei în PNL, dar pentru funcţii mărunte

Cote pentru femei în PNL, dar pentru funcţii mărunte

de Maria Alifantis    |    29 Feb 2016   •   16:04
Cote pentru femei în PNL, dar pentru funcţii mărunte
Sursa foto: ALEX TUDOR / AGERPRES FOTO

Deşi Alina Gorghiu susţine ideea unor cote minime obligatorii de femei pe listele de candidaţi, deocamdată nici măcar o singură femeie nu este pe lista PNL cu candidaţii la primăriile celor mai importante oraşe ale României.

Gala Femeilor Liberale a fost un moment potrivit pentru stabilirea numărului de doamne liberale ce vor candida pe listele pentru alegerile locale din toamna anului 2016. „Chiar dacă avem un candidat bărbat la Primăria Capitalei, să ştiţi că iubeşte femeile, şi vreau să-i cer lui Ludovic Orban, aşa cum am făcut peste tot în ţara asta şi către toţi preşedinţii de filială am adresat rugămintea, un minim 50% pe liste femei”. Dacă Alina Gorghiu, copreşedintele PNL, i-a cerut candidatului la Primăria Capi-talei, Ludovic Orban, să pună un minim de 50% pe listă femei, partea masculină a conducerii liberalilor, Vasile Blaga, şi-a anunțat sprijinul pentru ca listele electorale să cuprindă un minim de 30% nume de femei din partid. Cu toate aceste promisiuni şi procente, fie ele 50% sau 30%, până acum nu a apărut niciun nume feminin pe listele Partidului Național Liberal pentru primăriile din municipiile-reşedinţă de judeţ. Chiar dacă Ludovic Orban, candidatul PNL pentru Primăria Capitalei, le-a asi- gurat pe doamnele liberale că va cârmui Bucureştiul aşa cum l-ar putea conduce o femeie, printre cele 21 de nume anunțate până acum de PNL ce intră în cursa electorală nu se afla niciunul al doamnelor libe-rale.

„Prezenţa mai multor femei în politica de top este o şansă în plus de umanizare a politicii, iar dumneavoastră aveţi sarcina cea mai importantă în a transmite aceste date către electoratul nostru”, le-a transmis Vasile Blaga doamnelor, în cadrul Galei Femeilor Liberale. Pe de altă parte, Alina Gorghiu a promis că, în momentul în care va exista egalitate de gen, nu o să mai aibă exclusiv doamne la cabinetul parlamentar şi că va accepta acea cotă de 30% bărbaţi.
 

×