x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cristi Preda: Boc nu mai este o soluţie pentru România

Cristi Preda: Boc nu mai este o soluţie pentru România

01 Mar 2011   •   16:34
Cristi Preda: Boc nu mai este o soluţie pentru România
Sursa foto: Christian Silva /Jurnalul National
154266-.jpgEuroparlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, astăzi, la Europa FM, că Emil Boc trebuie "să facă un pas înapoi", pentru că nu mai are energie, nu mai suscită speranţă şi optimism şi nu reprezintă o şansă pentru România, cu toate că este mai bun decât Victor Ponta şi Crin Antonescu la un loc.

Preda a declarat că alături de Monica Macovei şi Sever Voinescu se gândeşte la un plan potrivit căruia să acţioneze la alegerile interne din PDL. El a precizat că vede posibilă o formulă de conducere a PDL în fruntea căreia să se afle unul din cei trei reformişti, secondat de ceilalţi doi. El afirmă că are semnale pozitive atât de la membri vechi cât şi de la cei noi ai PDL, în privinţa susţinerii formulei Macovei-Preda-Voinescu.

Dacă PDL va permite susţinerea unei moţiuni de către un membru PDL fără vechime, Cristian Preda spune că va discuta cu Monica Macovei şi Sever Voinescu pentru a stabili care dintre ei va fi "purtătorul de stindard" al acestei moţiuni.

"În acest moment avem nevoie nu de o soluţie de supravieţuire în PDL, avem nevoie de o soluţie învingătoare în faţa USL. Asta este problema, deşi Boc e mai bun decât Ponta şi decât Antonescu, aş spune chiar decât Ponta şi Antonescu la un loc. Boc nu mai este o soluţie pentru România, acesta este paradoxul, că trăim într-o lume complet răsturnată. Boc nu este fundamental, substanţial vorbind, mai rău decât Ponta şi Antonescu. Dimpotrivă, aş spune. Numai că el nu este în acest moment o soluţie pentru România. O spun în primul rând cei 75% de oameni dezamăgiţi, oameni care nu mai vor să vină la vot, oameni care detestă politica, aceasta este drama pe care o trăim în acest moment", spune Preda, citat de Mediafax.

Întrebat de ce nu ar mai fi Emil Boc o soluţie, Cristian Preda a răspuns: "Sunt multe cauze, dar cred că e evident şi pentru el acest lucru şi... asta este... o spun cu regret, repet, nu e cineva care să fie mai rău decât ceilalţi lideri ai Oopoziţiei, dar e cineva care nu mai are niciun fel de energie, care nu mai suscită niciun fel de speranţă şi optimism. Într-o asemenea situaţie, din păcate, trebuie să faci un pas înapoi".



×