x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cristian Popescu Piedone promite că va verifica personal respectarea normelor anti-Covid-19

Cristian Popescu Piedone promite că va verifica personal respectarea normelor anti-Covid-19

de Ion Alexandru    |    19 Oct 2020   •   08:19
Cristian Popescu Piedone promite că va verifica personal respectarea normelor anti-Covid-19

Primarul ales al Sectorului 5, umanistul Cristian Popescu Piedone, a transmis, la sfârșitul săptămânii trecute, că, imediat după după ce își va prelua mandatul, va trimite Poliția Locală în controale pentru a verifica dacă sunt respectate regulile de sănătate publică în contextul epidemiei de coronavirus. Mai mult, acesta promite că va verifica personal dacă regulile sunt respectate, iar Poliția Locală trebuie să iasă “din adormirea” în care a intrat în ultimii patru ani.

 

Într-o postare pe contul său de socializare, Cristian Popescu Piedone se adresează locuitorilor din Sectorul 5, cărora le scrie că au fost jigniți, judecați pe nedrept și criticați. “V-au făcut proști, needucați și v-au spus că sunteți persoane defavorizate. Dragi prieteni, haideți să le demonstrăm că s-au înșelat în privința voastră. Să le arătăm cine sunteți. Să le demonstrăm că sunteți oameni inteligenți, cu bun simț și care respectă regulile. Să fim un exemplu demn de urmat”, arată edilul ales al Sectorului 5.

Astfel, Piedone îi invită pe cei pe care îi reprezintă din funcția de edil să fie, împreună cu el, responsabili și să respecte normele sanitare. “Să purtăm mască atât în spațiile interioare, dar și în zonele exterioare aglomerate. Să ne spălăm și să ne dezinfectăm cât mai des pe mâini. Doar așa ne putem proteja pe noi și pe toți cei dragi nouă. Știu că nu este nici ușor și nici plăcut să purtăm această mască, dar este pentru binele nostru, al tuturor. Fac un apel către toți locuitorii din Sectorul 5 pentru a ține cont de măsurile impuse de autorități”, a adăugat acesta.

 

Încep acțiunile de prevenție

 

Mesajul se îndreaptă și pentru profesorii din Sectorul 5, pe care Cristian Popescu Piedone îi invită să respecte aceste norme sanitare, pentru a fi un exemplu pentru elevi. “Să limităm pe cât posibil răspândirea acestui virus care ne-a schimbat tuturor viețile. Copiii reprezintă o prioritate pentru mine, iar sănătatea lor depinde în mare parte de modul în care dumneavoastră gestionați situația actuală din unitațile de învățământ. De noi toți, uniți, depinde reluarea unei vieți normale cât mai curând posibil. Vă rog să semnalați orice derapaje pe care le întâlniți în școli sau în grădiniție”, mai scrie Piedone, care avertizează, totodată, că “Poliția Locală va ieși din adormirea în care a fost în ultimii patru ani și va face controale și în unitățile de învățământ”. “În primul rând, acțiunile lor vor fi de prevenție, dar acolo unde este cazul se va interveni ferm, cu amenzi. Voi merge și eu în școli, pentru că nu ne putem juca cu sănătatea copiilor”, a precizat noul primar. Apelul este făcut și către operatorii economici din sector, care sunt rugați să-și instruiască și angajații.

 

“Nu dorim să facem armată în sector”

 

Cristian Popescu Piedone arată că, de îndată ce își va începe activitatea la primărie, va lua toate măsurile necesare pentru a mă asigura că toate normele sunt respectate. “Vom adopta și o hotărâre de consiliu dacă este nevoie, care să instituie obligația de a purta mască în Sectorul 5. Voi verifica personal dacă regulile sunt respectate, iar Poliția Locală va face controale și va aplica amenzi dacă situația o va impune. Nu dorim să facem armată, de aceea apelez la bunul simț al tuturor. Însă, în cazul în care unele persoane nu vor respecta regulile, cu siguranță vor fi sancționate”, scrie acesta în postarea respectivă. “Vă invit să le demonstrăm tuturor că voi, oamenii din Sectorul 5, sunteți oameni inteligenți care știu că aceste reguli sunt pentru sănătatea și binele nostru, al tuturor. Haideți să respectăm normele, astfel încât să nu fie nevoie de sancțiuni! Eu am încredere în discernământul vostru și în capacitatea voastră de a vă proteja sănătatea”, a conchis edilul Sectorului 5.

 

Proaspătul edil: “De noi toți, uniți, depinde reluarea unei vieți normale cât mai curând posibil”

×