x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cristian Preda: Conducerea PDL să iasă din starea de "congelare" şi să vorbească despre BAC

Cristian Preda: Conducerea PDL să iasă din starea de "congelare" şi să vorbească despre BAC

06 Iul 2011   •   09:44
Cristian Preda: Conducerea PDL să iasă din starea de "congelare" şi să vorbească despre BAC

Eurodeputatul PDL spune ca BPN al formatiunii trebuie sa iasa din starea de "congelare" si sa-si precizeze pozitia privind rezultatele de la bacalaureat, sau macar sa discute problema si sa nu se comporte ca si cum n-ar exista.

"Ma surprinde faptul ca BPN-ul recent ales nu se pronunta. E ca si cum problema n-ar exista. Pare sa fie un BPN pus la congelator. Ar trebui in primul rand sa discute problema. (...) Repet, BPN trebuie sa iasa din starea de congelare si sa ne spuna care este pozitia lui, fara sa incerce o disputa politica. Este o mare problema de societate si nu trebuie s-o reducem la invective care angajeaza fosti ministri ai Educatiei si responsabili actuali. Cred ca avem sansa, pe care am ratat-o in ultimii 20 de ani, de a construi solid, pornind de la un diagnostic foarte clar: nu stam bine in sistemul de educatie, asta-i clar!", explica europarlamentarul PDL, intr-un interviu acordat RFI.

Preda crede ca "seriozitatea organizarii Bacalaureatului este un punct foarte bun" pentru Daniel Funeriu, dar acest lucru nu ii scuza gafele recente, inclusiv cele gramaticale. "Acum sigur ca exista o nefericita suprapunere de situatii, in care gafe facute de ministru saptamana trecuta, gafe legate chiar de exprimarea in limba romana au fost urmate de un control foarte sever asupra procesului la BAC. Cele doua nu trebuie confundate, eu cred ca seriozitatea organizarii Bacalaureatului este un punct foarte bun pentru ministrul Funeriu. Asta sigur ca nu-l scuza pentru erorile de limba pe care le face", a adaugat eurodeputatul.

Cristian Preda l-a ironizat si pe Marian Vanghelie, spunand ca acesta nu e in masura sa vorbeasca despre acest examen. "Cat despre responsabilitati, discutia ar trebui sa angajeze in mod serios toti actorii sistemului, de la profesori, la asociatii de parinti, la responsabilii ministerului si responsabilii sai din teritoriu. Ar fi bine ca atunci cand vocile partidelor sunt exprimate, sa se evite vocile care n-au nici un fel de credibilitate, pentru ca atunci cand Marian Vanghelie vorbeste despre BAC, vorbeste de fapt problema, nu vorbeste cineva care sa aiba o solutie", a mai spus Cristi Preda.

×