x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cu ochii pe PDL!

Cu ochii pe PDL!

01 Mar 2011   •   20:45

Partidul de guvernământ – PDL – în jurul căruia se învârte actuala majoritate parlamentară intră în linie dreaptă pentru Congres. Sâmbătă este programată o şedinţă importantă a Consiliului Naţional care urmează să aducă o serie de clarificări în ceea ce priveşte data de desfăşurare a Congresului, dar şi taberele care se înfruntă pentru preluarea condu­cerii PDL.

Să precizăm că şedinţa Consi­liului Naţional, dar şi Congresul au fost amânate de câteva ori prin intervenţia directă a liderului de facto al formaţiunii, Traian Băsescu. Miza pentru şefia PDL este importantă în primul rând pentru preşedintele Băsescu, aflat într-o puternică pierdere de încredere în rândul popu­laţiei. Până la încheierea mandatului, dar mai ales după, actualul şef al sta­tului îşi doreşte la conducerea PDL o formulă care să nu-i creeze pro­bleme, să poată fi manevrată pe scena politică a ţării. Aici găsim explicaţia implicării puternice a lui Traian Băsescu în treburile interne ale partidului.

Jurnalul Naţional va urmări cu atenţie mişcările din interiorul PDL, poziţiile grupărilor din partid, prezentând în perioada următoare o serie de analize şi sondaje care să dea o imagine cât mai exactă a şanselor figurilor importante din PDL de a accede la viitorul congres în condu­cerea formaţiunii.

Citiţi o primă ana­liză din acest ciclu în ediţia de vineri.

×
Subiecte în articol: observator