x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cum vrea Victor Ponta sa preia guvernarea

Cum vrea Victor Ponta sa preia guvernarea

18 Sep 2019   •   13:40
Cum vrea Victor Ponta sa preia guvernarea
Sursa foto: Victor Stroe

Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat marți că, după ce moțiunea de cenzură va fi adoptată și o să cadă Guvernul Dăncilă, partidul său va merge la Cotroceni alături de foștii colegi din PSD pentru a forma un guvern PSD – ALDE – Pro România. Ponta explică că o astfel de coaliție ar avea 260 de voturi în Parlament, iar premierul trebuie să fie o persoană independentă, care să nu facă parte din niciunul dintre cele trei partide.

”Eu cred că după ce pică Guvernul Dăncilă, o să merg la foștii mei colegii de la PSD, alături de cei de la ALDE și am să le spun în felul următor: haideți să semnăm toți parlamentarii celor trei partide un angajament și să mergem la Cotroceni, cred că în total suntem vreo 260. La Cotroceni mergem și-i spunem domnului președinte: noi suntem parlamentarii aleși în anul 2016, suntem 260 de parlamentari și vrem să ducem guvernarea până la sfârșit. Uitați de Dăncilă! Gata, Dăncilă nu mai este!

Prim-ministru trebuie să fie o persoană care să nu fie implicat politic. Nu trebuie să fie un premier de la PSD, de la Pro România că e partid prea mic sau de la ALDE.”, a declarat Victor Ponta, la DC News Live.

Victor Ponta a explicat că data limită pentru votarea moțiunii de cenzură este 11 pentru că atunci expiră interimatele miniștrilor.

×
Subiecte în articol: victor ponta