x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UPDATE. Dan Barna: Premierul Florin Cîțu nu mai are susținerea USR PLUS

UPDATE. Dan Barna: Premierul Florin Cîțu nu mai are susținerea USR PLUS

de Georgiana Oprea    |    14 Apr 2021   •   15:17
UPDATE. Dan Barna: Premierul Florin Cîțu nu mai are susținerea USR PLUS
Sursa foto: Lucian Alecu

UPDATE. Dan Barna a anunțat că, din acest moment, Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS pentru a rămâne în funcția de premier.

Birourile Naționale ale USR și PLUS, reunite, au decis în ședința de urgență de miercuri, că demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, este o decizie unilaterală și imatură a premierului Florin Cîțu care pune sub semnul întrebării „capacitatea domniei sale de a conduce un guvern de coaliție funcțional”.

„România este într-un război cu pandemia COVID. În astfel de momente, se testează maturitatea politică a liderilor. Demiterea în această dimineață de către premierul Cîțu a ministrului Sănătății este o decizie unilaterală și imatură politic, care ridică mari semne de întrebare asupra capacității premierului Florin Cîțu de a conduce o coaliție funcțională în această perioadă complexă și delicată pentru România”, a spus Dan Barna.

„Cerem o întâlnire de urgență a Coaliției pentru a avea un dialog responsabil pentru restrângerea sprijinului politic al premierului Cîțu. I se reproșează lui Vlad Voiculescu lucrurile pe care nu le-a avut în control: campania de vaccinare e coordonată de premier. Faptul că suntem pe ultimele locuri nu arată performanță. Vom vedea dacă e necesară medierea președintelui. Am toată încredere în maturitatea liderilor Coaliției. Miza e să guvernăm pentru România. Sunt de acord cu premierul: România nu stă într-o singură persoană.”, a mai declarat Dan Barna.

------------------------------

Știre inițială. Vicepremierul Dan Barna va susține declarații de presă la Parlament, la ora 15:00, după revocarea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății.

Inițial, locul declarației era sediul guvernului, însă USR PLUS a comunicat că aceasta va fi susținută la Parlament.

Liderii USR PLUS au discutat, de la ora 12:00, într-o ședință online despre scenariile politice după demiterea lui Voiculescu.

Știre în curs de actualizare...

×
Subiecte în articol: Dan Barna vlad voiculescu