x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Barna: Guvernul respectă dreptul cetățenilor de a protesta/ Avem în mod oficial un partid extremist în Parlamentului României

Dan Barna: Guvernul respectă dreptul cetățenilor de a protesta/ Avem în mod oficial un partid extremist în Parlamentului României

30 Mar 2021   •   14:36
Dan Barna: Guvernul respectă dreptul cetățenilor de a protesta/ Avem în mod oficial un partid extremist în Parlamentului României
Sursa foto: Lucian Alecu

Vicepremierul Dan Barna a declarat, marți, că respectă dreptul cetățenilor de a protesta, însă ceea ce s-a întâmplat cu o seară în urmă la protestele din mai multe orașe ale țării, arată că avem un partid extremist în Parlament.

„Sunt două planuri foarte importante ale discuţiei. Pe de-o parte, dreptul cetăţenilor de a protesta şi este un drept pe care-l respectăm, este un drept firesc. Eu însumi şi mulţi din actuala guvernare au protestat în anii din urmă la ceea ce a însemnat guvernarea Liviu Dragnea şi toate acele abuzuri asupra democraţiei pe care le-am amendat la momentul acela. Deci, pe acest plan al dreptului la protest nu e nimic de spus", a declarat Dan Barna la Digi 24.

În ceea ce privește al doilea plan, cel al „manifestărilor huliganice, extremist, fasciste”, Barna a declarat că Guvernul va manifesta „toleranță zero”.

„Avem în mod oficial un partid extremist în Parlamentul României, care şi-a asumat aceste proteste şi partea aceea dintre cei care au demonstrat, care consideră că este legitim să o ameninţi pe Maia Morgenstern, să mergi la primarul Timişoarei acasă şi să strigi repertoriu fascist, revoltător şi de neacceptat. Cei care s-au dus, în mod revoltător, aproape mi s-a făcut rău, în curtea Spitalului din Braşov, strigând la medici şi la ambulanţe: "asasinilor", acele persoane sunt huligani, acele persoane sunt din zona extremismului, din zona fascismului. Şi faptul că am putea să avem orice toleranţă faţă de ei este exclus", a afirmat Barna.

Mii de persoane au protestat în toată țara împotriva noilor restricții impuse în România în contextul pandemiei de COVID-19. Mare parte dintre manifestanți nu au purtat măști de protecție. În țară au fost semnalate mai multe incidente.

La protestul de la București au partidipat lideri ai partidului AUR, în frunte cu George Simion, cât și senatoarea Diana Șoșoacă, exclusă din AUR.

×
Subiecte în articol: Dan Barna proteste