x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dana Gîrbovan a învins un fost șef DNA la concursul pentru Curtea de Apel Cluj-Napoca

Dana Gîrbovan a învins un fost șef DNA la concursul pentru Curtea de Apel Cluj-Napoca

de Ion Alexandru    |    24 Noi 2020   •   08:00
Dana Gîrbovan a învins un fost șef DNA la concursul pentru Curtea de Apel Cluj-Napoca

Judecătoarea Dana Gîrbovan, președintele UNJR, care a fost propusă de PSD să preia, anul trecut, portofoliul Ministerului Justiției, este noul președinte al Curții de Apel Cluj-Napoca. Potrivit portalului “clujust.ro”, mandatul va fi preluat începând cu 1 ianuarie 2021, după ce Dana Gîrbovan a câștigat concursul pentru șefia instanței respective.

Conform sursei citate, la concursul organizat pentru ocuparea postului de președinte al Curții de Apel Cluj-Napoca au mai participat Elena Botezan, fost procuror șef al DNA Cluj, și judecătorul Irinel Andrei, ex-vicepreședinte al Curții de Apel. Rezultatele concursului nu au fost publicate oficial de instituție, însă sursa citată a intrat deja în posesia lor. Astfel, Dana Gîrbovan urmează să îi succeadă în această funcție judecătoarei Denisa Băldean, care a deținut două mandate la șefia instanței respective și care, în prezent, participă la un concurs pentru promovarea la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Dana Gîrbovan este unul dintre cei mai respectați judecători din România, care a militat constant pentru independența justiției și neimplicarea serviciilor de informații în actul de justiție.

 

×
Subiecte în articol: Dana Gîrbovan