x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Daniel Ionașcu, SOS adresat medicilor români care lucrează în străinătate: „Veniți acasă, salvați România!”

Daniel Ionașcu, SOS adresat medicilor români care lucrează în străinătate: „Veniți acasă, salvați România!”

23 Oct 2020   •   11:21
Daniel Ionașcu, SOS adresat medicilor români care lucrează în străinătate: „Veniți acasă, salvați România!”

Daniel Ionașcu, președintele eecutiv al Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), propune o soluție pentru rezolvarea, măcar temporară, a crizei acute de personal medical din sistemul sanitar românesc. Dacă statul român s-ar implica la nivel diplomatic, cu siguranță o parte dintre medicii români care lucrează în străinătate ar accepta să revină în România pentru o perioadă, pentru a răspunde cererii de persoanl calificat din Sănătate.

Redăm, mai jos, mesajul integral transmis de Daniel Ionașcu:

„SOS adresat medicilor români care lucrează în străinătate:
 
„Veniți acasă, salvați România!”

 
Într-un moment în care liderii noștri se gândesc mai mult la alegeri și funcții politice decât la prevenirea eficientă a unei adevărate catastrofe umanitare – capacitățile sistemului sanitar din România sunt deja depășite – singura soluție a națiunii noastre este să își mobilizeze civic resursele!

Concret! În prezent, peste 15.000 de medici români lucrează în alte state europene! Dacă 10% dintre ei acceptă să revină acasă pentru un interval de șase luni, ne rezolvăm rapid și eficient criza acută de personal medical specializat!

Soluția nu e ușor de pus în practică. Specialiștii români sunt integrați în sistemele sanitare în care activează în acest moment! Însă, dacă statul român se implică la nivel diplomatic și acceptă să ofere anumite compensații, inclusiv financiare, am convingerea că medicii români vor accepta să se întoarcă pentru a-și ajuta compatrioții și țara în care s-au format!

România are imediată nevoie de medici și personal sanitar calificat! Adresez un mesaj simplu și direct medicilor români din străinătate: veniți acasă, salvați România!”.

 

 

×
Subiecte în articol: Daniel Ionașcu