x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Data depunerii moțiunii de cenzură a devenit incertă, dar sigur va fi luna aceasta

Data depunerii moțiunii de cenzură a devenit incertă, dar sigur va fi luna aceasta

de Ion Alexandru    |    10 Aug 2020   •   10:45
Data depunerii moțiunii de cenzură a devenit incertă, dar sigur va fi luna aceasta
Sursa foto: Lucian Alecu

Moțiunea de cenzură pe care liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, o anunțase pentru 14 august, ar urma, să fie depusă în perioada următoare, însă social-democrații au probleme cu strângerea de semnături. Surse politice arată că, în urma eșecului negocierilor electorale cu ALDE și Pro România, conducerile acestor două partide politice au refuzat să semneze textul moțiunii, însă au asigurat că vor vota demiterea Guvernului Orban în plenul Parlamentului, atunci când social-democrații vor declanșa acest proces. PSD a strâns, până în prezent, 202 semnături și continuă, conform acelorași surse, negocierile cu Grupul Minorităților Naționale din Camera Deputaților, precum și cu Uniunea Democrată a Maghiarilor din România.

La sfârșitul săptămânii trecute, social-democrații au nuanțat această chestiune, afirmând că data depunerii moțiunii de cenzură nu a fost încă bătută în cuie, însă au apreciat că procesul va fi derulat în cursul lunii curente. Mai mult, deși PSD dorește ca textul moțiunii să poarte și semnătura altor partide parlamentare, ia în calcul ca aceasta să fie depusă numai cu semnăturile parlamentarilor PSD. „Pentru că această guvernare trebuie să plece”, au precizat aceștia.

PSD urmează ca, tot luna aceasta, să-l audieze, într-o ședință de plen reunit, și pe premierul Orban, pe marginea raportului privind măsurile luate de Guvern pentru combaterea pandemiei, dar și cu privire la măsurile economice. Însă, hopul cel mai acut pe care îl au de sărit social-democrații este congresul pentru alegerea noii conduceri a partidului, care va avea loc în data de 22 august, conform surselor citate. După care urmează campania electorală și alegerile din 27 septembrie, scrutin care, în opinia PSD, nu trebuie amânat. 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu