x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică De ce a renunțat Gabriela Firea la a mai candida la prezidențiale

De ce a renunțat Gabriela Firea la a mai candida la prezidențiale

23 Iul 2019   •   17:30
De ce a renunțat Gabriela Firea la a mai candida la prezidențiale
Sursa foto: Lucian Alecu

Gabriela Firea  a explicat presei că i s-a părut normal să se retragă din competiția internă pentru desemnarea candidatului PSD la alegerile prezidenţiale, în condiţiile în care ”nu s-a creat acea masă critică” de susținere a sa. 

 

”Am participat la o competiție preliminară. Am fost mai mulți. Având în vedere că nu s-a creat acea masă critică, mi s-a părut normal ca să anunț că mă retrag din această cursă care avea final așteptat. Vom face campanie electorală și vom susține candidatul. Dacă nu suntem de acord, înseamnă că ne poziționăm în afara partidului și nimeni nu ne ține cu forța.

În afară de sondaje, există și alte criterii: susținerea organizațiilor. Dacă ele și-au asumat un procent, e normal să nu mai creezi alte tipuri de dezbateri. Trebuie să respecți opinia majoritară. E ca la olimpiadă: ai câștigat, continuă, ai pierdut, continuă”, a declarat Gabriela Firea.

„M-am retras pentru că nu vreau să fiu acuzată că și din cauza mea că stânga românească a pierdut alegerile prezidențiale din cauza unor ambiții personale. Sunt un om solidar, când nu mi-a plăcut ceva am spus. Noi ne dorim să câștigăm alegerile, nu doar să intrăm în turul 2. Doar românii pot să spună dacă avem şanse. (...) Nu vreau să fiu un motiv de scindare a formațiunii politice din care fac parte”, a mai declarat primarul Capitalei.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea