x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Decizie: Ion Iliescu poate conduce în continuare Institutul Revoluției Române

Decizie: Ion Iliescu poate conduce în continuare Institutul Revoluției Române

de Ion Alexandru    |    11 Noi 2020   •   08:32
Decizie: Ion Iliescu poate conduce în continuare Institutul Revoluției Române

Camera Deputaţilor a respins, ieri, încă o cerere de reexaminare formulată de preşedintele Klaus Iohannis cu privire la respingerea OUG 91/2019 de desfiinţare a Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989. Ordonanța prevede desființarea Institutului condus de fostul președinte Ion Iliescu, însă Parlamentul a respins, prin lege, acest act normativ. 

Ieri, 120 de deputați au votat pentru respingerea cererii de reexaminare, 36, împotrivă și s-au înregistrat 24 de abțineri. Cererea de reexaminare privind desființarea Institutului Revoluţiei merge acum la Senat, în calitate de for decizional.

În 10 iunie 2020, Senatul, în calitate de for decizional, a respins OUG 91/2019 care prevedea desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989 şi abrogarea Legii 556/2004 privind înfiinţarea acestui institut. Ca urmare, Senatul a trimis preşedintelui legea de respingere a OUG. În 8 iulie, Guvernul a sesizat Curtea Constituţională cu privire la decizia Parlamentului de respingere a OUG privind desfiinţarea institutului, iar CCR a respins obiecţiile de neconstituţionalitate.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Ion Iliescu