x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Declarație care condamnă amenințările la adresa actriței Maia Morgenstern, adoptată în Parlament

Declarație care condamnă amenințările la adresa actriței Maia Morgenstern, adoptată în Parlament

31 Mar 2021   •   15:08
Declarație care condamnă amenințările la adresa actriței Maia Morgenstern, adoptată în Parlament

O declarație care condamnă amenințările la adresa actriței Maia Morgenstern a fost adoptată, miercuri, în Camera Deputaților.

Camera Deputaților a adoptat o declarație prin care condamnă amenințările la adresa actriței Maia Morgenstern și, în același timp, asigură susținerea Teatrului Evreiesc de Stat.

„UDMR condamnă ferm orice discurs sau instigare la ură și își exprimă solidaritatea cu actrița Maia Morgenstern și cu Teatrul Evreiesc de Stat. Instituțiile publice au datoria de a face tot posibilul pentru a contracara astfel de situații. Deși sunt convins că antisemitismul nu caracterizează România, astfel de cazuri pot fi abordate eficient doar dacă conștientizăm, la toate nivelurile societății, importanța de a pune capăt acestor acte intolerabile, iar acest obiectiv poate fi atins printr-o educație adecvată”, a declarat Botond Csoma, liderul Grupului UDMR din Camera Deputaților, în timpul dezbaterii în plen.

În discursul său, Csoma a atras atenția asupra faptului că, în perioada postdecembristă, dar și în România de azi, în multe cazuri și comunitatea maghiară este ținta atacurilor care promovează ura: „Din păcate această ură este speculată și politic la un nivel destul de înalt. Să sperăm că aceste lucruri nu se vor repeta. UDMR solidarizează cu actorii de la teatrul evreiesc și sperăm ca autorul acestui atac va fi pedepsit”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Maia Morgenstern amenintari