x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Deputaţii se bat pe zile libere

Deputaţii se bat pe zile libere

de Carmen Vintila    |    21 Feb 2011   •   19:15

Declararea zilei de 24 ianuarie, zi liberă, a încins atmosfera şedinţei de plen a deputaţilor. Pe ultima sută de metri a şedinţei ce părea a fi una liniştită, deputaţii s-au luat la harţă după ce au ajuns la dezbaterea proiectului de lege privind declararea zilei de 24 ianuarie zi de sărbătoare naţională şi legală, iniţiat de deputatul PDL Dan Zătrean. Primul motiv: 24 ianuarie nu poate fi sărbătoare naţională legală, ci ori una ori alta. UDMR, prin deputatul Kerekeş Karoli a atras atenţia că avem deja o sărbătoare naţională, de 1 Decembrie, şi trebuie să modificăm Constituţia dacă vrem alta. Totodată acesta a arătat că trebuie modificat Codul Muncii pentru declararea acestei zile sărbătoare legală.

Apoi, deputatul PNL Diana Tuşa a acuzat PDL de un nou furt. Ea a amintit că a depus o iniţiativă de modificare a Codului Muncii prin care introducea printre zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează şi pe cea de 24 ianuarie, cu mult înaintea colegului său de la PDL, respectiv pe 25 ianuarie 2010. Zătrean şi-a depus iniţiativa cu şase luni mai târziu, pe 2 iulie 2010, Senatul i-a adoptat-o tacit şi a ajuns prima pe ordinea de zi a şedinţei de plen de ieri. “Iniţiativa mea a fost depusă anterior şi a primit număr de înregistrare 433, în timp ce iniţiativa domnului Zătrean a primit număr de înregistrare 423. Aşa ceva nu este posibil.Este un furt”, a acuzat Tuşa.

“A mea a fost prima… Colega mea are aceeaşi obsesie a furtului pe care o au toţi liberalii”, a venit replica de la Zătrean.

“Eu cred că ziua de 24 ianuarie trebuie să fie în primul rând o zi a unităţii”, a încercat să pună capăt conflictului preşedintele de şedinţă, Roberta Anastase.

În cele din urmă spiritele s-au potolit, deputatul PSD Aura Vasile propunând ca toate cele trei iniţiative legislative, pentru că şi PSD a depus un astfel de proiect, să fie retrimise la comisie pentru a fi contopite într-unul singur. “Eu propun să fie trecute ca iniţiatori toate grupurile parlamentare, să fie o iniţiativă a Parlamentului”, a mai cerut Aura Vasile.

×