x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Deputatul USR-PLUS Iulian Bulai anunță că a discutat cu șefa CNA despre programul de Revelion de la TVR 1

Deputatul USR-PLUS Iulian Bulai anunță că a discutat cu șefa CNA despre programul de Revelion de la TVR 1

de Georgiana Oprea    |    05 Ian 2021   •   15:52
Deputatul USR-PLUS Iulian Bulai anunță că a discutat cu șefa CNA despre programul de Revelion de la TVR 1
Sursa foto: Foto: Facebook

Deputatul USR-PLUS, Iulian Bulai, a anunțat, pe contul său de Facebook, că s-a întâlnit marți cu șefa Consiliului Național al Audiovizualului, Monica Guvernat, cu care a discutat despre programul de Revelion de la TVR1.

„În ceea ce privește sesizările legate de programul de Revelion de la TVR, dna Gubernat m-a informat că a luat cunoștință de sesizarea ministrului Vlad Voiculescu și că există mai multe petiții, inclusiv de la telespectatori obișnuiți ai Televiziunii publice. Raportul privind situația reclamată e în lucru, iar CNA îl va lua în discuție cu maximă rapiditate.”, a scris deputatul USR-PLUS.

De asemnea, Iulian Bulai a precizat că au mai existat discuții despre faptul că patru membri ai CNA au ajuns sau urmează să ajungă la sfâștiul mandatului, cât și despre transpunerea directivei privind serviciile audiovizuale.

Revelionul de la TVR1:

Dorina Rusu, membră în CNA, a anunțat, sâmbătă, că s-a autosesizat în cazul „spectacolului grotesc” oferit de TVR în noaptea de Revelion și a acuzat televiziunea publică de instigare la nerespectarea măsurilor anti-COVID.

„Într-o perioadă atât de complicată cum este cea generată de pandemie, televiziunile şi posturile de radio trebuie să-şi înţeleagă nu numai libertăţile, ci şi responsabilităţile, iar televiziunea publică este cu atât mai datoare la responsabilitate cu cât este finanţată din bani publici. Dar acesta a fost încă unul dintre momentele deloc rare, din păcate, în care TVR şi-a abandonat misiunea publică”, a spus Dorina Rusu, în cadrul unui comunicat de presă.

Revelionul organizat de Vacanța Mare la TVR a costat aproximativ 50.000 de euro, potrivit Paginademedia.ro.

Președintele-director general al SRTv, Doina Dradea, a afirmat, în urma criticilor, că nu a intervenit în propunerile de programe pentru seara de Revelion, iar „din cifrele de audiență rezultă că nu a fost o alegere greșită (n.r. emisiunea)”.

„Responsabilii TVR care au decis includerea acestui show în seara de Revelion îşi asumă acest program, iar din cifrele de audienţă rezultă că nu a fost o alegere greşită. De altfel, acum, chiar la ora la care scriu acest răspuns, presa, Facebook, mediul online, sunt efervescente pe marginea acestui subiect. Ceea ce, oricât ar părea de curios, e bine pentru Televiziunea Română", mai afirmă Doina Gradea.

×
Subiecte în articol: Iulian Bulai tvr1 revelion cna