x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Diana Șoșoacă, despre avertismentul scris dat de conducerea Senatului: Această sancțiune deschide calea unei dictaturi

Diana Șoșoacă, despre avertismentul scris dat de conducerea Senatului: Această sancțiune deschide calea unei dictaturi

28 Apr 2021   •   15:05
Diana Șoșoacă, despre avertismentul scris dat de conducerea Senatului: Această sancțiune deschide calea unei dictaturi
Sursa foto: Lucian Alecu

Senatoarea Diana Șoșoacă a anunțat, miercuri, că va contesta avertismentul scris dat de conducerea Senatului, afirmând că acesta „deschide calea unei dictaturi”.

În urma avertismentului scris, senatoarea Șoșoacă nu mai poarte reprezenta Senatul al evenimte interne și externe pe o perioadă de trei luni.

„E pentru prima oară în istoria României post-decembriste când unui senator i se atrage atenția cu privire la opinii politice. Ce s-a întâmplat în cazul meu e un precedent periculos. Această sancțiune raportat la declarații și opinii politice, pentru că încalcă dispoziții constituționale și ale legii/2006 privind statutul parlamentarilor, deschide calea unei dictaturi", a declarat Diana Șoșoacă, la Parlament.

Diana Șoșoacă are la dispoziție 15 zile să conteste sancțiunea primită.

Diana Șoșoacă a fost sancționată cu un avertisment scris de Biroul Permanent al Senatului. Comisia Juridică a elaborate un raport în care susține că „încă de la începutul mandatului, conduita doamnei senator Diana Iovanovici-Șoșoacă nu a fost una care să onoreze demnitate funcției”.

 

×
Subiecte în articol: diana sosoaca avertisment scris