x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dosarele DNA care zguduie politica românească

Dosarele DNA care zguduie politica românească

de Antena 3    |    22 Ian 2016   •   19:54
Dosarele DNA care zguduie politica românească
 
 
Anul 2016 este unul crucial pentru partide. Se împart sferele de putere o dată la alegerile locale şi apoi la cele parlamentare. În condiţiile în care partidele şi-au pus condiţii draconice de integritate pentru candidaţi, dosarele din justiţie, şi în special de la DNA, practic au puterea să decidă cine poate candida şi cine nu.

Şi absolut toate partidele sunt cu securea deasupra capului şi nu doar la nivel de simpli membri, ci chiar la vârf, la lideri. 
 
Anul 2016 este unul cu o miză uriaşă: alegeri locale şi parlamentare, adică o nouă împărţire a sferelor de putere între taberele politice. Corupţia, însă, mai mult ca oricând, va fi tema principală de campanie şi criteriul absolut pentru candidaţi.
 
Partidele deja s-au îngrămădit să-şi prezinte criterii de integritate care mai de care mai draconice, chiar şi PSD care este condus de un preşedinte condamnat în primă instanţă, nu pentru fapte de corupţie, dar totuşi condamnat.

Alegerile locale, chiar dacă nu la fel de interesante pentru publicul larg precum cele generale, nicidecum ca cele prezidenţiale, sunt însă foarte importante pentru partide. Vorbim despre bugete consistente de administrat timp de 4 ani şi, bineînţeles, de influenţă electorală foarte importantă.

Informațiile au fost prezentate vineri, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

Articolul complet și VIDEO, pe antena3.ro

×