x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: L-am găsit pe preşedintele României în fruntea unei noi mineriade; e un început de lovitură de stat

Dragnea: L-am găsit pe preşedintele României în fruntea unei noi mineriade; e un început de lovitură de stat

22 Ian 2017   •   22:47
Dragnea: L-am găsit pe preşedintele României în fruntea unei noi mineriade; e un început de lovitură de stat
Sursa foto: DIANA OROS

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a scris pe Facebook duminică seară că, la revenirea din SUA, l-a găsit pe preşedintele României "în fruntea unei noi mineriade", "o manifestaţie neautorizată împotriva ordinii constituţionale", şi a calificat protestele ca fiind "un început de lovitură de stat".

"M-am întors de la instalarea preşedintelui Americii şi l-am găsit pe preşedintele României în fruntea unei noi mineriade, o manifestaţie neautorizată, împotriva guvernului României, împotriva ordinii constituţionale şi împotriva votului popular din 11 decembrie, sabotând legalitatea care sta la baza statului de drept. Preşedintele ţării s-a situat azi în afara legii, vizând avantaje politice personale şi cerând aberaţii constituţionale: retragerea unor ordonanţe, mai ales a unora care nu au fost date", a afirmat Dragnea.

Potrivit acestuia, evenimentele din ultimele zile reprezintă "un început de lovitură de stat".

"E un început de lovitură de stat. De fapt, preşedintele Iohannis vrea, aşa cum a vrut şi fostul preşedinte Băsescu, să pună în cătuşe puterea legitimată prin votul democratic. Vrea ca în continuare România să fie condusă de instituţii fără legitimitate democratică, prin teroare, iar românii să rămână prizonierii unor puteri nealese. Am spus în campanie că vreau ca românii să trăiască liberi în ţara lor, fără teamă că sunt ascultaţi, urmăriţi, hăituiţi, şantajaţi şi nedreptăţiţi. Nu-mi iau cuvintele înapoi. Susţin acţiunile împotriva corupţiei, dar împotriva adevăratei corupţii", a susţinut liderul PSD.

El a anunţat că a solicitat ministrului de Interne ca duminică seară să retragă jandarmii din faţa sediului PSD, unde s-au adunat mii de protestatari.

"Eu consider că PSD n-are motive să fie apărat. PSD e apărat de ideile lui politice, de programul de guvernare şi de suportul popular. Îi asigur pe români că nu-i voi mai permite preşedintelui Iohannis să răstoarne ordinea constituţională, să uzurpe calităţi oficiale intrând abuziv în şedinţele de guvern sau să incite la dezordine socială şi violenţă. Vreau ca programul de guvernare să fie pus în practică în totalitate. Dincolo de jocul politic egoist al preşedintelui Iohannis, viaţa românilor are nevoie de bunăstare şi siguranţă", a subliniat preşedintele Camerei Deputaţilor. www.agerpres.ro

×