x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea vrea să trântească Guvernul cu oamenii lui Băsescu

Dragnea vrea să trântească Guvernul cu oamenii lui Băsescu

de Marius Gîrlașiu    |    11 Aug 2016   •   11:18
 Dragnea vrea să trântească Guvernul cu oamenii lui Băsescu
Sursa foto: Adrian Manolache

Programată pentru începutul săptămânii, întâlnirea decisivă dintre Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu în privinţa moţiunii de cenzură la adresa Guvernului Cioloş, va avea loc abia astăzi. Liderul PSD susţine că sunt şanse foarte mici să se răzgânească, iar o mână de ajutor ar putea primi, surprinzător, din partidul lui Traian Băsescu.

Liderii ALDE şi PSD se vor întâlni astăzi pentru a stabili dacă vor depune până la urmă moţiunea de cenzură la începutul sesiunii parlamentare care ia startul în luna septembrie. Iniţial, întâlnirea dintre Dragnea şi Tăriceanu fusese programată pentru luni sau marţi însă partenerii de coaliţie au amânat până astăzi luarea unei decizii. “Domnul Cioloş a început să îmi dea lecţii şi să fie foarte violent şi obraznic. Ne gândim serios la oportunitatea depunerii moţiunii în condiţiile în care Guvernul actual a început să facă lucruri rele împotriva unor categorii de cetăţeni”, a ameninţat ieri Liviu Dragnea. Şeful social-democraţilor susţine că sunt şanse foarte mici să mai dea înapoi în privinţa moţiunii, aşa cum a făcut-o de fiecare dată când a ameninţat că trânteşte Guvernul. “La discuţia de mâine (n.r. - azi) vom analiza care sunt şansele în Parlament ale unei moţiuni de cenzură. L-am văzut pe domnul Valeriu Steriu care a spus că nu susţine, dar o să analizăm", a explicat Dragnea.

Discuţii cu foştii UNPR-işti

Dacă parlamentarii maghiari au anunţat deja că sunt gata să pună umărul la debarcarea Guvernului Cioloş, Dragnea ar putea găsi sprijin şi în partidul lui Traian Băsescu. PMP dispune de 42 de aleşi, însă foştii UNPR-işti ajunşi peste noapte în partidul lui Băsescu ar putea vota cot la cot cu PSD o eventuală moţiune. “Noi am avut multe discuţii cu mulţi colegi din UNPR, parlamentari. Eu nu sunt foarte sigur că parlamentarii UNPR agreeaza brusc că dupa o zi nu mai sunt de stânga, sunt de dreapta”, a dezvăluit liderul PSD. Cu cele 23 de voturi din partea UDMR, 17 ale minorităţilor şi alte câteva “cadouri” din interiorul PMP, moţiunea lui Dragnea ar avea toate şansele de reuşită. Chiar şi aşa, ALDE şi PSD susţin scenariul cu Dacian Cioloş şi Cabinetul tehnocrat interimar până la parlamentare. “Vom avea un guvern interimar cu atribuţii limitate", susţin pesediştii.

 

Cu 42 de senatori şi deputaţi, partidul lui Traian Băsescu a devenit a treia forţă din Parlament şi va face jocurile în viitoarea sesiune, ultima a Legislativului

×