x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Drulă despre podul de la Brăila: Lucrările avansează bine

Drulă despre podul de la Brăila: Lucrările avansează bine

02 Aug 2021   •   20:20
Drulă despre podul de la Brăila: Lucrările avansează bine

Lucrările la podul suspendat peste Dunăre de la Brăila avansează bine, anunță ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, care menționează că stadiul fizic pe întreg proiectul se apropie de 50%.

„Podul de la Brăila - lucrările avansează bine. Imagini proaspete de pe unul dintre cele mai spectaculoase șantiere din țară: podul suspendat peste Dunăre de la Brăila”, transmite Cătălin Drulă.

El precizează că, în prezent, se lucrează la blocurile de ancoraj, la turnuri, unde se pregătește terenul pentru montarea ulterioară a cablului principal - se montează schele, cablul de tragere, precumi la drumurile de legătură de pe malurile Brăila și Tulcea, complet deblocate anul acesta.

„Aici se fac decopertări, săpături pentru podețe și se toarnă beton pentru fundația acestora. Stadiul fizic pe întreg proiectul (pod+drumuri de legătură) se apropie de 50%”, a mai spus Drulă.

Podul va avea patru benzi de circulație, la care se adaugă două benzi pentru pietoni și biciclete. Construcția a început în 2019 și este preconizată a se finaliza în 2023.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Cătălin Drulă