x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Elena Udrea, despre judecătoarea care a condamnat-o: O blestem să simtă copiii ei ce simte copilul meu

Elena Udrea, despre judecătoarea care a condamnat-o: O blestem să simtă copiii ei ce simte copilul meu

02 Mar 2021   •   13:50
Elena Udrea, despre judecătoarea care a condamnat-o: O blestem să simtă copiii ei ce simte copilul meu
Sursa foto: Lucian Alecu

Elena Udrea a primit astăzi verdictul din partea instanței. Ea a primit mai multe pedepse. Cea mai grea pedeapsă este de șase ani, cu un spor de doi ani. Fosta lideră PDL a făcut mai multe declarații la Antena 3. Aceasta a declarat că a fost șocată de decizia magistraților de a o condamna la opt ani de închisoare. 

 

”Pentru mine a fost un șoc. M-am întors în țară cu convingerea că ceva s-a schimbat în Justiție și că poți să te aperi, ceea ce eu nu am făcut în dosarul Gala Bute. Că poți să te aperi, să aduci probe, și să demonstrezi că acuzațiile procurorilor doamnei Kovesi sunt nelegale, nedovedite. Am probat în acest dosar, chiar nu știu ce puteam să mai fac. Din acest punct de vedere sunt liniștită, am făcut tot ce se putea face. Am adus toate probele care se puteau aduce că acuzațiile procurorilor erau rupte de realitate.

Vă dau un exemplu pentru care sentința aceasta a fost un șoc pentru mine. Instanța recunoaște că nu exista reglementare legală pentru luarea de mită pentru altul, așa cum a fost descrisă fapta mea, deci judecătoarea aceasta recunoaște că nu exista text de lege care să incrimineze faptele, și cu toate acestea spune că nu știu ce discuție, într-un raport Greco, de prin 2010, autoritățile române au spus că, deși nu există această prevedere în lege, legislația română acoperă și această posibilitate de luare de mită pentru altul. Textul acesta apare în Codul Penal nou, din 2014. Din în 2009, când procurorii mă acuză că aș fi instigat niște colegi de partid să solicite plata unor panouri de campanie electorală, nu exista fapta de luare de mită pentru altul în Codul Penal.

Argumentul a fost logic în fața instanței, și dacă s-ar fi întâmplat așa, în anul 2009, legea nu prevedea luarea de mită și instigarea pe care aș fi făcut-o eu la luarea de mită. Adică pentru campania lui Traian Băsescu. Deși judecătoarea recunoaște că așa au stat lucrurile și că nu exista text de lege incriminator, mă condamnă la 6 ani de închisoare cu executare, spunând că, de fapt, erau niște tratate internaționale la care România aderase. Păi tratatele internaționale se aplică doar în ceea ce privește drepturile omului, și și atunci, dacă legislația internă nu prevede clauze mai favorabile cetățenilor”, a declarat Elena Udrea

Elena Udrea s-a arătat revoltată de decizia judecătoarei de a o condamna pentru mai multe fapte. 

”Era suficient să mă condamne pe o singură acuzație. De ce trebuia să mă condamne pe toate? Această femeiea ținut să mă condamne chiar și pe cele mai absurde acuzații din acest dosar. Nu pot să cred că are ceva personal pe mine. O blestem să simtă copiii ei ce simte copilul meu”, a mai spus Elena Udrea. 

×
Subiecte în articol: Elena Udrea